Pressemeddelelse

Feta-sagen endegyldigt slut

I oktober sidste år tabte den danske og tyske stat en sag anlagt ved EF Domstolen om retten til feta navnet. Nu er Mejeriforeningens egen sag mod EU Kommission, som er anlagt sideløbende med sagen fra den danske og tyske stat, blevet afvist. Dermed er det sidste slag i striden om feta-navnet tabt.

"Retten afviser sagen, idet man ikke tillægger os søgsmålskompetence," fortæller afdelingschef Hans Bender fra Mejeriforeningens Bruxelles-kontor til Mejeriforeningens hjemmeside mejeri.dk.

"Man har strammet reglerne for, hvem der har søgsmålskompetence for at begrænse antallet af sager. Så man skal nu være direkte og individuelt berørt. De danske fetaproducenter er direkte berørt af sagen, men fordi de er flere, er de ikke individuelt berørte," uddyber han.

"Rettens kendelse kan ankes, og det er nu op til Mejeriforeningens bestyrelse at overveje, om indsatsen er for stor i forhold til den mulige gevinst. Det vil næppe tjene noget formål at anke sagen, så jeg tror, vi vil tage kendelsen til efterretning og erkende, at fetasagen nu er endegyldigt afsluttet og tabt," konstaterer Hans Bender. Fra 15. oktober 2007 må kun feta fremstillet i Grækenland af græsk fåre- og gedemælk kaldes for feta. Striden om feta-navnet har stået på siden 1987, da Grækenland vedtog en lov om at feta skulle være fremstillet af græsk gede- og fåremælk, og siden har feta-striden været behandlet ved EF-Domstolen tre gange.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager