Pressemeddelelse

Oplev fremtidens køleskab på Mejeriforum

Som gæst på Mejeriforum i Forum på Frederiksberg fredag, lørdag og søndag får man mulighed for at opleve Arlas bud på fremtidens intelligente køleskab. Gæsterne kan endda kommunikere med det, selvom de befinder sig i den anden ende af Forum.

Ring til køleskabet og lad det svare på, hvilke produkter det indeholder – og forestil dig, at du kan stå i supermarkedet og kommunikere med dit eget køleskab derhjemme for at checke, om du har det rette tilbehør til lasagnen eller mangler gulerødder, mælk eller ost.

Køleskabet er af samme type, som de køleskabe 20 århusianske familier i øjeblikket er ved at teste. Familierne kan for eksempel på vej hjem i toget tjekke, hvor meget mælk der er tilbage.
 Køleskabet holder styr på produkternes udløbsdato og giver en advarsel, inden det er for sent. På Mejeriforum kan du også bede køleskabet foreslå menuer baseret på de varer, det indeholder. Og hvis du har produkter tæt på udløbsdagen, kan du sørge for at få disse produkter opbrugt, inden det er for sent.

Emballagen om al maden i køleskabet er mærket med særlige mikrochips, som kan give adgang til detaljerede oplysninger, eksempelvis om hvor maden kommer fra, hvordan den er produceret, og hvilke madretter den kan indgå i.

”Formålet med det intelligente køleskab er at undersøge potentialet for ny teknologi, som muliggør en række nye forbrugerservices, der i fremtiden kan gøre køkkentjansen lettere og sjovere for den moderne forbruger,” siger Henrik Skou Pedersen, der er afdelingsleder i Arla.

Ud over en lang række andre mejeriprodukter fra Arla og de andre danske mejerier kan gæster på Mejeriforum også smage Arlas såkaldte rumkugler – runde kalcium-barer som NASAs astronauter kan nyde ude i rummet – og rumyoghurter, som er særligt udviklet til astronauter. Og ikke mindst kan gæster få en jordnær forklaring på, hvordan disse produkter kan komme alle os andre til gode.

Læs mere om Mejeriforum her: www.mejeriforum.dk
Læs mere om fremtidens køleskab her: www.hjaelpsom-mad.dk

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager