Pressemeddelelse

Uændret mælkepris trods svære odds

Arla Foods’ bestyrelse godkendte tirsdag budgettet for 2006 med en budgetteret indtjening pr. kg. mælk på 2,28 kr. til andelshaverne, hvilket er uændret i forhold til året før.

Markedsvilkårene ikke mindst i Europa gøres uhyre vanskelige som følge af EU’s landbrugsreform, og det vil påvirke mælkeprisen negativt i 2006. På valutasiden har dollaren rettet sig i løbet af året, mens den svenske krone fortsat ligger lavere end sidste år.
”Ikke mindst på den baggrund er det vigtigt for os at styrke vore mærkevarer, som vil være mere robuste i et marked med faldende priser”, siger Arlas adm. direktør Peder Tuborgh.
”Landbrugsreformen tilsiger reelt en mælkepris på 2,20 kr., men vi har over for vores ejere sat os som mål at holde mælkeprisen på 2,28 kr. og dermed et uændret niveau i 2006”, siger han.

Besparelsesprogrammet bidrager væsentligt til næste års budget og omfatter blandt andet skarpere prioriteringer af projekter, lukning af ikke-kerne aktiviteter, bedre indkøbsvilkår hos eksterne leverandører samt ikke mindst effekten af de senere års strukturinvesteringer.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager