Pressemeddelelse

Arla Foods sælger Medipharm til Chr. Hansen

Ingrediens-virksomheden Chr. Hansen og Arla Foods har i dag underskrevet en betinget aftale om Chr. Hansens overtagelse af Arla Foods' svenske datterselskab Medipharm. Overtagelsen ventes at ske i løbet af januar 2008.

Medipharm er specialiseret i probiotiske bakteriekulturer til landbrugs- og fødevareindustrien og har selskaber i Sverige, USA, Tjekkiet og Ungarn med i alt ca. 100 ansatte (heraf 30 i Sverige) og et salg på ca. 130 mio. SEK.

Købet af Medipharm vil styrke Chr. Hansens aktiviteter indenfor probiotiske kulturer - et område, hvor Chr. Hansen i dag er markedsleder.

"Vi er glade for at kunne lave denne aftale. Kulturer er utrolig vigtige for os, og det er et område, hvor vi igennem de seneste år har haft en meget kraftig vækst. Vi ser denne aftale om overtagelse af Medipharm som et naturligt skridt med henblik på yderligere at accelerere væksten indenfor kulturområdet," siger Lars Frederiksen, adm. direktør for Chr. Hansen.

Også Arla Foods er tilfredse med aftalen, der er et led i mejeriselskabets strategi om at frasælge ikke-kernevirksomheder. Inden for det sidste års tid har Arla Foods således solgt pastavirksomheden Pastella A/S, müsli-producenten Crispy Food samt importvirksomheden Delimo A/S.

"Arla Foods har i de seneste år styrket fokus på vores kerneaktiviteter, og salget af Medipharm er et naturligt skridt i den retning. Vi er tilfredse med at sælge til en specialistvirksomhed som Chr. Hansen, som vi er sikre på giver de bedste muligheder for vækst og udvikling for Medipharm," siger Arla Foods' adm. direktør Peder Tuborgh.

Chr. Hansens endelige overtagelse af Medipharm ventes at ske i løbet af Januar 2008. Prisen er ikke oplyst.

Læs mere om Medipharm på www.medipharm.se.

For yderligere information:
Lars Wodschow, Director, Communications & PR, Chr. Hansen
Tel.: ( 45) 45 74 76 20
Mobil: ( 45) 40 97 81 93

Theis Brøgger, Pressekoordinator, Arla Foods Danmark
Tel.: ( 45) 89 38 10 47

Tobias Wåhlen, Pressechef, Arla Foods Sverige
Tel.: ( 46) 878 95141

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager