Pressemeddelelse

Arla hæver prisen til mælkeproducenterne med 25 øre pr. kg

Arla Foods hæver acontoprisen med yderligere 25 øre pr. kg mælk med virkning fra 5. november 2007. Dermed er prisen til mælkeproducenterne sammenlagt hævet med 78,6 danske øre siden juli i år. Øko-tillægget hæves for fjerde gang i år.

Bestyrelsen i Arla Foods godkendte tirsdag en yderligere forhøjelse af acontoprisen – som er den løbende afregningspris, hver enkelt andelshaver får pr. kg mælk, der leveres til selskabet – med 25 danske øre med virkning fra og med 5. november 2007. Dermed når den aktuelle gennemsnitlige dagspris i Arla Foods op på 288,9 danske øre pr. kg leveret mælk.

”Strategien og arbejdet i Arla Foods gør nu, at vi igen kan hæve acontoprisen. Jeg er meget godt tilpas med, at indtjeningen fortsætter med at styrke andelshavernes selskab, og jeg håber, at investeringerne i øget produktion stimuleres af prisforhøjelserne,” siger Arla Foods’ bestyrelsesformand Ove Møberg.

”Udviklingen på verdensmarkedet er fortsat positivt for vores andelshavere. I takt med at prisstigningerne til vores kunder gennemføres så bliver merindtjeningen betalt ud til de mælkeproducenter, der ejer selskabet. Vi fortsætter med at følge markedsudviklingen nøje,” siger Arla Foods’ adm. direktør Peder Tuborgh.

Tidligere på året besluttede bestyrelsen, at den relative prisafstand mellem konventionel og økologisk produktion skal fastholdes. Derfor har bestyrelsen også i dag godkendt, at tillægget for økologisk produktion hæves med 5,5 danske øre til i alt 62,3 øre med virkning fra 5. november i år. Det er fjerde gang i 2007, at økotillægget hæves.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef

Kun henvendelser fra pressen.