Bakterie giver nye muligheder for Cultura

Læs tid
1 min
Publiceret
28 juni 2007
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Ny forskning viser, at mælkesyrebakterien F19, som findes i alle Arla Foods' Cultura-produkter i dag, kan påvirke fedtomsætningen og lede til mindre bugfedt, mindre vægtstigning og et mindre fødeindtag. Arla Foods har netop fået svensk patent på forskningsresultaterne, som skaber nye muligheder for Cultura.


F19-bakterien kan aktivt påvirke en gruppe af de gener i kroppen, der har betydning for fedtomsætningen og mæthedsfølelsen. Det indikerer to forskellige musestudier, som Arla Foods har gennemført i samarbejde med biotekvirksomheden Arexis.

Arla Foods har netop fået svensk patent på de opsigtsvækkende forskningsresultater, som samtidig er blevet publiceret i det anerkendte British Journal of Nutrition.

"Vi har i de seneste år investeret meget i forskningen på det her område for bedre at kunne forstå potentialet i F19. Det har givet nogle meget interessante resultater, som gør, at vi nu vil se nærmere på, hvilke perspektiver det skal ha' for Cultura," siger Susanne Klemp, som er kategorichef for Cultura i Arla Foods.

Samtidig er Cultura klar til at prøve kræfter med nye markeder udover de nuværende i Sverige og Danmark.
"Vi planlægger allerede nu at lancere Cultura i Finland, og vi kigger også på mulighederne for at introducere produktet i andre lande senere hen," siger Susanne Klemp.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663