Pressemeddelelse

Slut med at bruge "F…"-ordet

Fra mandag 15.oktober er det slut med at bruge navnebetegnelsen "feta" om fetaost, der er produceret uden for Grækenland.

Fra 15.oktober 2007 har EF-domstolen nemlig besluttet, at "feta" er en beskyttet oprindelsesbetegnelse forbeholdt græske produkter - på samme måde som Danablue er det i Danmark. Kun ost produceret fra får og geder i fetaostens ophavsland, Grækenland, må nu kaldes for fetaost.

18 år gammel strid
Kunder og forbrugere skal sammen med medarbejdere i Arla Foods fremover vænne sig til at bruge varebetegnelsen "hvid ost" eller "white cheese", når de vil omtale feta-relaterede produkter som f.eks. Apetina.

Diskussionen om retten til navnet "feta" bølgede frem og tilbage mellem Grækenland og de andre EU-lande i 18 år, før den endelige kendelse fra EF-domstolen faldt ud til Grækenlands fordel i oktober 2005.

Fetaostproducenter i de andre EU-lande har siden afgørelsen haft en overgangsordning, hvor de fortsat har kunnet benytte ordet "feta" om deres produkter. Men den udløber altså 15. oktober.

Ikke nogen græsk tragedie
"Vi har været opmærksom på det her længe. Men vi har brugt tiden fornuftigt og benyttet lejligheden til at styrke vores brand for hvid ost. I dag står Apetina stærkt i bevidstheden hos de fleste europæiske forbrugere," siger Kim Christensen, international ansvarlig for salget af ost i Arla Foods om Apetina, som er et af Arla Foods mest globale mærker og sælges i omkring 35 lande.

"Det her er på ingen måde en græsk tragedie. Tværtimod åbner det her op for, at vi kan få en større indgangsvinkel til kategorien, sådan så vi også kan beskæftige os med andre typer af hvid ost end bare feta. Og det er jo kun en fordel."

Læs også .

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal pressechef

Arla Group

Carina Østergaard
Primær kontaktperson

Carina ØstergaardPR Manager

PR og kommunikation i Arla Danmark