Pressemeddelelse

Udsigt til flere danske råmælksoste

Flere danske råmælksoste på butikshylderne kan være en realitet i slutningen af 2008. Det stod klart på det andet seminar om dansk råmælksost, som Arla Foods arrangerede onsdag 9. maj på Nordsminde Kro ved Odder.

Repræsentanter fra Arla og Mejeriforeningen redegjorde for den omfattende indsats omkring fødevaresikkerhed, risikovurdering og produktionsvejledning, som har fundet sted siden det første seminar om dansk råmælksost i juni 2006.

På seminaret sidste år påtog Arla sig opgaven at gå i spidsen for arbejdet med fødevaresikkerhed og på branchens vegne koordinere forarbejdet til et sæt fælles branche-retningslinjer, der skal danne grundlag for at opnå myndighedernes godkendelse. Den helt store udfordring omkring råmælksoste er at styre fødevaresikkerheden fra jord til bord. Det kan lade sig gøre, var meldingen på onsdagens seminar, men kun gennem et meget tæt samarbejde mellem mejeri og landmand og en stram kvalitetsstyring helt fra koens foder til det færdige produkt.

Arla Foods forventer, at et forslag til en produktionsvejledning er klar til at blive testet hos udvalgte landmænd og på mindre mejerier senere på året. Forløber alt efter planen, kan en ansøgning til myndighederne være klar omkring maj næste år.

Det er Arla Foods, der har taget initiativ til at skabe et bredt samarbejde i dansk mejeribranche for at bane vejen for en bredere produktion af danske råmælksoste.

"Der er et marked for råmælksoste i toppen af kvalitetsoste, og jo flere mejerier vi er til at løfte opgaven, jo mere opmærksomhed kan vi skabe om projektet. Ved at være flere om opgaven kan vi også få glæde af hinandens erfaringer," siger Katrine Hvid Ellegård, New Venture Manager i Arla.

Arla Foods forventer at invitere til endnu et seminar om dansk råmælksost i september i år.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.