Pressemeddelelse

Andelshavere tjente 1,2 milliarder kroner mere end forventet i 2007

Arla Foods kan præsentere et stærkt årsresultat for 2007. Overskuddet er på 938 mio. DKK - selv efter at selskabet i andet halvår udbetalte 1,2 mia. DKK mere til sine andelshavere end forventet.

2007 bød på store forandringer i mælkeforsyningen og den globale efterspørgsel efter mælk. Arla Foods var derfor nødt til at gennemføre prisstigninger på alle markeder, hvilket har bidraget positivt til årets resultat. Det samme har integrationen af danske Tholstrup Cheese, finske Arla Ingman og især britiske Arla Foods UK samt generelle effektiviseringer på tværs af koncernen. I alt omsatte Arla Foods i 2007 for 47,7 mia. DKK, hvilket er en stigning på 2,2 mia. DKK i forhold til året før.

"Vi kan være stolte af det her årsresultat. Aldrig har vi været igennem et så turbulent år med så usædvanlige udsving i mælkepriserne på verdensmarkedet. Vi har formået at holde det flotte niveau fra året før samtidig med, at vi har præsteret en historisk høj merudbetaling til vores ejere. Vi er lykkedes med vores to hovedmål: At sikre ejerne en høj mælkepris og at tilbyde kvalitetsprodukter til konkurrencedygtige priser," siger Arla Foods' adm. direktør Peder Tuborgh.

Arla Foods' bestyrelsesformand Ove Møberg er meget tilfreds med resultatet:

"Efter et år med en hurtigt stigende acontopris er det et virkeligt tilfredsstillende resultat. Bestyrelsen fremlægger et forslag til disponering af resultatet, som vi mener rummer en passende fordeling mellem efterbetaling og konsolidering. Efterbetalingen for 2007 er højere end året før, og konsolideringen på ejerbeviserne er på niveau med 2006. Bestyrelsen ser nu frem til en god drøftelse af vores fremtidige forretningsstrategi, hvor vi er fokuserede på, at selskabet fortsat skal vokse og styrkes," siger Ove Møberg.

Årsresultatet på 938 mio. DKK betyder, at Arla Foods gennemsnitligt har genereret 247,0 danske øre pr. kg. mælk, som andelshaverne har leveret til selskabet. Til sammenligning var tallet i 2006 på 227 øre pr. kg. leveret mælk.

Det er Arla Foods' repræsentantskab, der beslutter, hvordan resultatet skal fordeles. Koncernens bestyrelse har i dag indstillet til repræsentantskabet, at årets resultat fordeles således, at 503 mio. DKK går til efterbetalingen (svarende til 8,4 danske øre pr. kg. leveret mælk), mens 174 mio. DKK skal gå til en konsolidering på leverancebaserede ejerbeviser blandt selskabets ca. 8.500 andelshavere. Derudover foreslås det, at 121 mio. DKK skal gå til genkonsolidering og 140 mio. DKK til selskabets strategifond.

Repræsentantskabet samles 28.-29. februar 2008 i Halmstad, hvor det endelig årsregnskab vil blive fastlagt og godkendt.


Pressekontakt:
Theis Brøgger, Pressekoordinator, Tlf: 89 38 10 47.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.