Pressemeddelelse

Arla køber Cocio

Arla Foods har købt den resterende del af aktierne i Cocio Chokolademælk A/S. Arla har hidtil ejet 50 procent af aktierne. De øvrige 50 procent har hidtil været ejet af E. Bank Lauridsen Holding A/S og IAT Holding A/S.

Cocio Chokolademælk A/S producerer chokolademælk til især det danske marked og har i alt 50 medarbejdere, som alle arbejder ved anlægget i Esbjerg. Virksomheden eksporterer desuden til resten af Norden samt til Tyskland, England, en række øvrige europæiske markeder samt USA og har en årlig omsætning på ca. 200 mio. kr. En stor del af eksporten kommer fra iskaffe-produkter til kontrakt- og private label kunder. Virksomheden producerer allerede en række produkter for Arla Foods - heriblandt bl.a. Matilde Café, Pucko og Café Met.

Købet vil styrke Arla Foods' aktiviteter inden for flavoured milk (smagstilsat mælk) - et område med en årlig vækst på 5-6 procent.

"Vi er glade for at have købt de resterende aktier i Cocio. Med et fuldt ejerskab af virksomheden kan vi skabe et samlet grundlag for vores aktiviteter inden for de eksisterende flavoured milk kategorier, som vi vil satse mere strategisk på i fremtiden. Vi ønsker, at Cocio skal fortsætte på samme præmisser, som virksomheden gør i dag, men den nye struktur vil give en bedre udnyttelse af kompentencer og skabe nye synergieffekter," siger Arla Foods' vice-adm. direktør Povl Krogsgaard.

Også Cocio glæder sig over købsaftalen, der giver virksomheden nye forretningsmuligheder.

"Vi har haft et meget konstruktivt samarbejde med Arla Foods igennem de seneste år, og vi kan mærke, at Arla vil noget med virksomheden og kan bygge videre på Cocio's flotte vækstrater. Det vil give os adgang til en række nye markeder, og der vil komme flere produkter til. Vi har bevist, at Cocio ikke alene hvad angår teknik og produktprogram men også på medarbejdersiden har det rigtige setup. Derfor glæder det mig meget, at Cocio fortsætter som hidtil," siger adm. direktør og tidligere medejer i Cocio Chokolademælk A/S, Erik Bank Lauridsen.

Købsaftalen havde effekt 1. januar 2008. Prisen er ikke oplyst.


Pressekontakt:
Cocio - Adm. direktør Erik Bank Lauridsen, 76 14 08 88.
Arla - Pressekoordinator Theis Brøgger, 89 38 10 47.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Theis Brøgger
Primær kontaktperson

Theis BrøggerKommunikationsdirektør

Globalt ansvarlig for koncernkommunikation i Arla.