Pressemeddelelse

Arla kridter banen op til sundere fodboldskoler

Med prisen 'Den sunde halvleg 2008' ønsker Arla at motivere til sundere madtilbud i de 236 cafeterier og kantiner, der bespiser børn og unge i DBU fodboldskolerne.

I løbet af sommeren forventes ca. 26.000 børn og unge at deltage i de fodboldskoler, som DBU hvert år arrangerer med Arla som aktiv partner. Men ikke alle cafeterier og kantiner, som sælger mad til fodboldglade piger og drenge, har lige stor fokus på sundheden. Derfor indstifter Arla i år prisen 'Den sunde halvleg'. Prisen gives til den fodboldskole-kantine, der gør mest for at motivere børn og unge til at spise sundt.

"Fodboldskolerne er et godt bud på, hvordan man kan medvirke til, at børn får et mere aktivt liv. Hos Arla arbejder vi målrettet på en lang række initiativer, der kan udvikle en sund generation af børn og unge. Derfor indstifter vi den nye pris, som vi håber vil motivere kantinerne på fodboldskolerne til også at bidrage til dette fælles mål," siger Jesper Jæger, der er ansvarlig for sponsorater i Arla Danmark.

Et andet indspark til sundere fodboldskoler leverer Arla ved i år at tilbyde gratis økologisk mælk til alle detagere.

Juryen
Vinderen af 'Den sunde halvleg 2008' bliver den kantine eller det cafeterie, som formår at skabe en kost, der er varieret og så enkel, at børnene kan se, hvad det er - det kan de nemlig bedst lide. Desuden er det et kriterie, at maden smager godt, for den kan kun gøre gavn i børnekroppen, hvis den er blevet spist. Der lægges også vægt på det samlede indtryk af kantinen, herunder hvordan maden pakkes ind og præsenteres. Kriterierne er derfor: Variation, enkelhed, velsmag og det samlede univers.

Formand for juryen er Lone Viggers, som til daglig er ernæringschef Hospitalsenheden vest, Region Midtjylland.
"Som daglig leder af Ernæringsenheden i Hospitalsenheden Vest synes jeg, det er vigtigt, at børn kan vælge den sunde mad i forbindelse med deres sportsaktiviteter. Især fordi sund mad sammen med øget fysisk aktivitet er hjørnestenen, når det gælder om at holde kroppen sund og på sigt undgå mange af de sygdomme, som kan relateres til den mad, vi spiser," siger Lone Viggers.

Foruden Lone Viggers består juryen af landsholdsspiller Ulrik Laursen, René Bakdal fra DBU Børn & Unge, Gitte Laub Hansen fra Kræftens Bekæmpelse og Tove Færch, som er leder af Karolines Køkken.

Med prisen følger 20.000 kroner og fem billetter til en fodboldlandskamp.
DBU's fodboldskoler finder sted i ugerne 27-32, og vinderen af 'Den sunde Halvleg 2008' kåres i september.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager