Pressemeddelelse

Biodiesel i tankene

Lige nu tester distributionsafdelingen i Holstebro en brændstofblanding, hvor 15 procent er CO2 neutral biodiesel.

Vores udledning af CO2 fra transporten skal reduceres med 25 procent inden 2020. Det er et af målene i Arlas klimastrategi, og en af løsningerne er biodiesel.

17 lastbiler fra distributionsafdelingen i Holstebro skal over det næste år teste, hvilke muligheder og problemer der er, når en lastbil kører på en dieselblanding med 15 procent biodiesel.

”Vi fik et tilbud fra Teknologisk Institut om at være med til at teste det her og sagde ja tak. Vi håber helt klart, at det viser sig at være noget, vi kan arbejde videre med,” siger Kørselschef Kaj Nielsen.

Brændstoffet, der testes, er lavet af døde dyr og slagteriaffald.
”Det er er meget interessant, fordi det i længden ikke er holdbart at lave brændstof af vores fødevarer,” forklarer Kaj Nielsen.

Forsøget startede i slutningen af november, og det er endnu for tidligt at sige, hvordan det virker på lastbilerne og miljøet, men chaufførerne, der kører på den nye blanding til daglig, mener ikke, at der er den helt store forskel.

”Indtil videre har jeg ikke kunnet mærke nogen forskel på, hvordan vognen kører. Jeg tænker heller ikke specielt meget over, at jeg kører med i tanken, selv om jeg da synes, det er en god ide.” 

chauffør Henrik Nielsen.


De fleste i kørselsafdelingen synes også, det er en rigtig god ide, at Arla tester det nye brændstof, men der er en ting, som de ikke kan blive enige om: Kan man lugte, hvad brændstoffet er lavet af?

”Det er helt klart, at det lugter anderledes end almindelig diesel, men jeg synes nu ikke, det lugter af døde dyr,” siger chauffør Poul Poulsen.

Fakta:
 

  • Teknologisk Institut laver løbende tests af lastbilerne og indsamler data.
  • Arla får dækket meromkostninger i forbindelse med forsøget, så det er udgiftsneutralt.
  • Det er Daka der producerer og leverer biodieselen til forsøget. Daka producerer, hvad der svarer til 5 procent af Danmarks dieselforbrug.

 

 

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.