Pressemeddelelse

Borup Mejeri går sammen med Arla Foods

Borup Andelsmejeri har henvendt sig til Arla Foods og tilkendegivet, at de ønsker at sælge mejeriet til Arla, som har sagt ja til at købe og videreudvikle mejeriet.

Det vil give mejeriet nye muligheder for at udvikle sin profil og produktion og fokusere mere på gourmet produkter, der skal gøre mejeriet til et mødested for kokke, mejerifolk og produktudviklere.

”Vi har i to år forsøgt at udvikle vores forretning, men som situationen har udviklet sig, må vi erkende, at vi ikke selv har de ledelsesmæssige eller økonomiske ressourcer til at udvikle en mere lønsom forretningsmæssig platform for Borup Mejeri. Derfor har vi henvendt os til Arla for at undersøge mulighederne for at videreudvikle mejeriet inden for rammerne af Arla Foods. Vi er glade for, at Arla er vendt tilbage med meddelelsen om, at de nu vil påtage sig opgaven at drive mejeriet videre og videreudvikle gourmet produkter sammen med os,” siger Søren Jensen, formand for Borup Andelsmejeri.

Arla Foods har siden 1999 haft et samarbejde med Borup Andelsmejeri, hvor det sjællandske mejeri har produceret bl.a. drikkemælk for Arla. De to parter har således mangeårige positive erfaringer med et indbyrdes samarbejde.

”Jeg ser det her som en fantastisk mulighed for Arla til at udvikle flere specialprodukter og bidrage til mangfoldigheden inden for dansk mejeribrug. Vi vil drive Borup videre som et eksperimenterende gourmet mejeri, der er åbent for besøgende. Vi håber, det vil blive et mødested for kokke, mejerifolk og produktudviklere, som kan inspirere hinanden og udvikle nye kvalitetsprodukter i en åben atmosfære,” siger Arla Foods’ direktør for det danske marked, Lars Aagaard.

”Forbrugeren vil opleve, at Borup kommer til at levere flere nye specialprodukter, som vil bidrage til mangfoldigheden på butikshylden,” siger Lars Aagaard.

Kan blive andelshavere i Arla Foods
Andelshaverne i Borup Andelsmejeri har diskuteret detaljerne omkring handlen på et andelshavermøde onsdag. Handlen skal formelt godkendes på to ekstraordinære generalforsamlinger i Borup Andelsmejeri i juli og effektueres umiddelbart derefter. Prisen på handlen er ikke oplyst.

”Alle mælkeproducenterne i Borup Andelsmejeri vil få tilbuddet om at blive andelshavere i Arla Foods. Det står enhver frit for om de vil tage imod det tilbud, men alle er velkomne, og vi håber da, at så mange som muligt vil være med til at drive Borup Mejeri videre sammen med Arla Foods,” siger Arla Foods’ formand Ove Møberg.


Fakta om Borup Mejeri: Borup Andelsmejeri er ejet af 27 andelshavere, som alle er mælkeproducenter. Mejeriet har 35 medarbejdere og ligger ca. 40 km. fra København. Mejeriet indvejer årligt ca. 18 mio. kg. mælk, som i dag bruges til produktion af traditionel drikkemælk, økologiske mælketyper samt gammeldags friskkærnet smør. Siden 2004 har mejeriet også lavet sin egen flødeis. Mejeriet blev etableret som Fællesmejeri i 1880 på initiativ af 4 landmænd i Borup. Borup Mejeri gik over til andelsdrift i 1890.
Læs mere om Borup Andelsmejeri på www.borupmejeri.dk

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager