Pressemeddelelse

Cocio får ny adm. direktør

15. august 2008 tiltræder Peter Giørtz-Carlsen som ny adm. direktør i Cocio Chokolademælk og får til opgave at fordoble virksomhedens omsætning og indtjening inden for en kort årrække. Han afløser den tidligere medejer af Cocio, Erik Bank Lauridsen, som har valgt at fokusere på sine øvrige virksomheder.

Peter Giørtz-Carlsen, 35, kommer fra en stilling som direktør for Arla Foods' strategi-afdeling, hvor han bl.a. er med til at udvikle koncernens "2015 strategi" samt generelt fungeret som strategisk rådgiver for Arla Foods' koncernledelse. Han var desuden involveret i den strategiske planlægning af Arla Foods' opkøb af datterselskaberne i Finland og Storbritannien i 2007.

15. august 2008 tiltræder han som adm. direktør for Cocio Chokolademælk på et strategisk vigtigt tidspunkt i virksomhedens historie.
"Cocio står overfor en masse spændende muligheder på udenlandske markeder lige nu og har potentialet til at fordoble både omsætning og indtjening inden for de næste 3-4 år. Peter Giørtz-Carlsen er den helt rette person til at løfte den opgave - udover at have et enormt engagement har han også et stort kendskab til Arlas organisation og internationale salgskanaler, som er en del Cocios fremtidige succes," siger bestyrelsesformand i Cocio og vice-adm. direktør i Arla Foods, Povl Krogsgaard.

Det er endnu ikke besluttet, hvem der overtager Peter Giørtz-Carlsens nuværende job, men jagten på den rigtige afløser er i gang. Peter Giørtz-Carlsen vil frem til 1. oktober 2008 stadig være ansvarlig for Arla Foods' nuværende koncernstrategiproces, men han glæder sig til sin første arbejdsdag i spidsen for Cocio den 15. august.

"Jeg ser frem til at skulle sælge chokolademælk med Cocio. Det er en spændende virksomhed med et stort vækst potentiale," siger Peter Giørtz-Carlsen.

Arla Foods købte den resterende del af aktierne i Cocio Chokolademælk i januar i år, men har været medejer af virksomheden i mere end seks år. I den periode har den nuværende adm. direktør og tidligere medejer Erik Bank Lauridsen været med til at tredoble indtjeningen i Cocio.

"Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Arla Foods igennem årene, som har været helt afgørende for Cocios succes. Det samarbejde vil blive styrket endnu mere i fremtiden, hvilket skaber en større muligheder for Cocio. Jeg er stolt af det, vi har opnået indtil nu, og over at kunne overdrage en virksomhed i fremgang til min afløser. Det er et stor cadeau til alle medarbejdere i Cocio, at virksomheden får lov til at fortsætte som en selvstændig virksomhed," siger Erik Bank Lauridsen, der har valgt at fokusere på sine øvrige virksomheder.

Cocio producerer chokolademælk til især det danske marked og har i alt 70 medarbejdere, som alle arbejder ved anlægget i Esbjerg. Virksomheden eksporterer desuden til resten af Norden samt til Tyskland, England, en række øvrige europæiske markeder samt USA og har en årlig omsætning på ca. 200 mio. kr. En stor del af eksporten kommer fra iskaffe-produkter til kontrakt- og private label kunder. Virksomheden producerer desuden en række produkter for Arla Foods - heriblandt bl.a. Matilde Café, Pucko og Café Met.


Pressekontakt:
Theis Brøgger (pressekoordinator), Tlf. 89 38 10 47.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager