Pressemeddelelse

Hæder til sund fodboldskole-kantine

Arla indstiftede før sommerferien prisen 'Den sunde Halvleg' med henblik på at motivere til sundere madtilbud på DBU's fodboldskoler. Prisen går i år til Gladsaxe-Hero Boldklub.

Sunde snacks, ingen slik og et foredrag om sammenhængen mellem kost og sport. Det var nogle af de tilbud, som skulle få fodboldskole-børnene I Gladsaxe-Hero Boldklub til at spise sundere denne sommer. Og som nu har sikret den sjællandske boldklub prisen 'Den sunde Halvleg' 2008.

16 klubber landet over deltog I konkurrencen om de 20.000 kroner, som var sat på højkant til den fodboldskole-kantine, som gjorde mest for at motivere fodboldskole-børnene til at spise sundt.

- Det var en vanskelig opgave at finde en vinder, for ansøgningerne, vi modtog, var vidt forskellige, siger Lone Viggers, som er formand for juryen og til daglig ernæringschef I Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland.

- Flere klubber kandiderede til førstepræmien, da der var både vilje, viden og entu-siame bag projekterne, men vores endelige valg faldt på Gladsaxe-Hero.

Gladsaxe-Hero Boldklub løb bl.a. med prisen, fordi klubben har lavet tre forskellige snackblandinger med frugt, grønt og nødder og serveret i fine, små gennemsigtige plastikbægre med låg, så de var lette at tage med. Klubben havde hver dag to forskellige grove slags sandwich, som fodboldbørnene er vilde med, og som samtidig er langt sundere end traditionelle toast. Derudover var der hver dag en ny frokost-ret, prisniveauet var holdt forholdsvist lavt, og maden præsenterede sig friskt og lækkert. Desuden blev der slet ikke solgt slik under fodboldskolerne.

Endelig havde Gladsaxe-Hero indviteret til et foredrag om sund kost og sport forud for fodboldskolen, og så blev der satset på sund mad til børnene på både fodboldskolen, microfodboldskolen og på fodboldcampen.

- Det er juryens vurdering, at Gladsaxe-Hero Boldklub prioriterede alle konkurrencens kriterier, nemlig variation, enkelhed, velsmag og det samlede univers. Der er lagt et meget stort frivilligt arbejde i klubbens tilbud til fodboldskole-børnene, siger Lone Viggers.

Prisen 'Den sunde Halvleg' blev indstiftet i foråret 2008 af Arla, som er aktiv partner for DBU's fodboldskoler. Foruden Lone Viggers består juryen af landsholdsspiller Ulrik Laursen, René Bakdal fra DBU Børn & Unge, Gitte Laub Hansen fra Kræftens Be-kæmpelse og Tove Færch, som er leder af Karolines Køkken.

Foruden de 20.000 kroner følger fem billetter til en af efterårets fodboldlandskampe, hvor Gladsaxe-Hero Boldklub samtidig vil blive hædret for indsatsen.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager