Pressemeddelelse

Hirtshals Andelsmejeri går sammen med Arla

I sin søgen efter en løsning på sine fremtidige økonomiske udfordringer har Hirtshals Andelsmejeri henvendt sig til Arla Foods med henblik på at lægge de to selskaber sammen.

Det betyder, at Hirtshals Andelsmejeris andelshavere bliver tilbudt medlemskab i Arla Foods og at Arla Foods overtager virksomheden.

Hirtshals Andelsmejeris bestyrelse har truffet beslutningen og vil præsentere deres forslag for mejeriets andelshavere på en ekstraordinær generalforsamling 18. december.

Hirtshals Andelsmejeri har også besluttet at lukke produktionen på Ingstrup Mejeri og at driftsstandse virksomheden med udgangen af denne uge. Det blev meddelt Ingstrup Mejeris medarbejdere på et møde onsdag morgen.

Formanden for Hirtshals Andelsmejeri Cyril V. Post er lettet over at der er fundet en løsning på Hirtshals Andelsmejeris fremtid og erkender, at det i den økonomiske krise er svært at finde en finansiering til at klare de økonomiske problemer.

"Vi står til at miste 30-40 pct. af vores mælk med udgangen af 2008, fordi flere andelshavere har varslet opsigelse af deres medlemskab. Dertil kommer den finansielle krise, som får flere forbrugere til at vælge billigprodukter, som er et produktområde, vi ikke dækker. Det har presset økonomien i vores mejeri," siger formand for Hirtshals Andelsmejeri, Cyril V. Post.

"I den situation er vi glade for, at vores henvendelse til Arla Foods har båret frugt og at mejeriet nu kan drives videre".

Arla Foods viderefører Hirtshals Andelsmejeri og vil nu sammen med mejeriet se nærmere på sortimentet af mejeriprodukter og produktion.

"Hirtshals Andelsmejeri har nogle spændende produkter. Nu vil vi se nærmere på, hvilke muligheder, der er i selskabet med udgangspunkt i egnsmælk fra nordjyske landmænd. Vi vil samtidig sørge for at det fortsat er muligt at købe mælk fra Hirtshals med fyrtårnet på kartonen", siger direktør for Arlas danske forretning Lars Aagaard.

Yderligere oplysninger:

Hirtshals Andelsmejeri 
98 94 10 08

Arla Foods
40 33 10 47


Fakta om Hirtshals Andelsmejeri:

  • Mælkemængde: 42 mio.kg
  • Antal andelshavere: 46
  • Antal ansatte: 88

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Theis Brøgger
Primær kontaktperson

Theis BrøggerKommunikationsdirektør

Globalt ansvarlig for koncernkommunikation i Arla.