Pressemeddelelse

Is i Argentina

Arla Foods investerer yderligere i Argentina. Sidste år besluttede bestyrelsen at investere 100 mio. kroner i en udvidelse af produktionsanlægget i Porteña - den investering øges nu med yderligere 50 mio. kroner til bl.a. at inkludere teknik til produktion af ingredienser til is og ost.

Bestyrelsen i Arla Foods har godkendt, at prisen for udvidelsen bliver 150 mio. kr. i stedet for de oprindelige 100 mio. kr. Den øgede investering skyldes ikke udelukkende udgifter til maskiner, bygninger og udstyr til is- og osteingredienser, men også stigende priser på stål og den faldende dollarkurs.

På anlægget i Argentina fremstiller Arla Foods højtforædlet valleproteinpulver, der afsættes som ingredienser hovedsageligt til mejeri- og bageribranchen, men som produktionen er i dag, er det kun 30 procent af råvaren, der udnyttes. Resten bliver til mindre lønsomt permeat, som bruges til dyrefoder. Investeringen i et nyt spraytårn gør det muligt med den rette teknik at producere vallepermeatpulver af høj kvalitet og dermed øge indtjeningen på den i forvejen lønsomme argentinske virksomhed.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager