Pressemeddelelse

Arla Foods Ingredients begynder produktion i USA

Lokal produktion af valleproteiner i USA har stået højt på ønskesedlen, lige siden Arla Foods præsenterede sin nye fem års strategi for et par måneder siden. Nu har Arla Foods Ingredients underskrevet en aftale om samarbejde med det amerikanske mejeri Green Meadows Foods.

”Vi forventer, at produktionen i USA kan begynde til sommer. At vi nu for alvor kommer ind på verdens største marked for valleproteiner, giver os helt nye muligheder," siger Henrik Andersen, direktør for Arla Foods Ingredients’ valleforretning.

Det unge amerikanske mejeri Green Meadows Foods har for nylig startet osteproduktion på et nyt mejeri i staten Iowa. På samme adresse er de i øjeblikket ved at bygge en valleproteinfabrik, som Arla Foods Ingredients i henhold til aftalen vil købe og drive på egen hånd. På fabrikken skal valle fra Green Meadows Foods’ osteproduktion forædles til ingredienser til fødevareindustrien. Det bliver også Arla Foods Ingredients, som kommer til at stå for markedsføring og salg af disse ingredienser.

”Den amerikanske produktion vil være på omkring en tredjedel af den mængde, vi producerer i Danmark. Det betyder, at vi konsoliderer vores position som en af verdens største og førende producenter af forædlede valleproteiner," siger Henrik Andersen.

Udvinding af proteiner fra vallen – produktet som er tilovers i produktionen af ost - er en god forretning. Valleprotein har mange positive egenskaber, og anvendes derfor som ingrediens i en bred vifte af fødevarer over hele verden. Forretningsområdet er en af Arlas mest rentable, og efter flere års vækst fortsætter levnedsmiddelindustriens efterspørgsel på valleproteiner med at stige.

På denne baggrund er disse aktiviteter nogle af de højst prioriterede i Arla Foods’ Strategi 2013 med et mål om at have fordoblet salget  inden for fem år.

”Hvis vi skal nå vores mål, er det nødvendigt, at vi får en stærk position i USA, der tegner sig for omkring 50 procent af det globale marked for valleproteiner. Vi har set, at det er meget svært at komme ind på det amerikanske marked uden lokal produktion. Derfor er det glædeligt, at vi nu, efter flere års hårdt arbejde, har fundet en partner," siger Henrik Andersen.

Investeringen blev godkendt på Arlas seneste bestyrelsesmøde, men parterne har som led i aftalen besluttet ikke at offentliggøre nogen pris. Nu venter yderligere forhandlinger om detaljerne i samarbejdet, og målet er at søsætte virksomheden i årets andet kvartal.

Sjerp Ysselstein, administrerende direktør i Green Meadows Foods, udtaler:

”Vores partnerskab med Arla giver os muligheder for at blive et førende mejeriselskab i en vigtig del af USA, hvor der er stort potentiale for mælkeproduktion. Ved at kombinere vores moderne osteproduktion med Arlas teknologiske ekspertise og stærke markedsføring, kan vi nå vores mål om, at vores valle skal gå fra bulksegmentet til højforædlede produkter. Samtidig giver det os mulighed for at udvide vores produktionskapacitet i den nærmeste fremtid.”

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.