Pressemeddelelse

Arla vil finde langsigtet skruelågs-løsning til Sjælland

De tilbagevendende problemer med for stramme skruelåg på mange sjællandske mælkekartoner får nu Arla til at indlede en udviklingsproces, der skal gøre det muligt at benytte en helt anden type skruelåg på Sjælland.

Det er ikke muligt at sige præcis hvor lang tid denne udviklingsproces vil tage, men den ventes at vare til efteråret, da det indebærer ændring af design samt evt. maskineomlægning. I den periode vil Arlas mælkekartoner på Sjælland være udstyret med de samme midlertidige skruelåg, som har været på de sjællandske kartoner i den seneste måneds tid.

”Når vores emballageleverandør på Sjælland regelmæssigt har problemer med at lave de rigtige skruelåg, så bliver vi nødt til at designe en helt anden type låg, som de kan finde ud af lave uden tilbagevendne fejl. Det vil tage tid at finde den helt rigtige løsning, og indtil den er klar, beholder vi de midlertidige skruelåg, som har været på de sjællandske kartoner den sidste måneds tid,” siger Jesper Friis, som er Arla Foods’ marketingdirektør for det danske marked.

Arbejdet med at designe en anden type skruelåg til kartonerne på Sjælland er allerede sat i gang. Når en ny løsning er klar, vil udvalgte forbrugergrupper – heriblandt Gigtforeningen – blive inddraget i testen af de kommende låg for at sikre, at brugervenligheden er i top.

”Vi ved, at forbrugerne foretrækker skruelåg på vores friskmælkskartoner, så vi har ikke planer om helt at droppe skruelågene,” siger Jesper Friis.
”Det handler om at finde en løsning, som alle forbrugere kan være tilfredse med. De midlertidige skruelåg, som vi har været nødt til at bruge i de sidste par uger på Sjælland, er mere besværlige at åbne for nogle forbrugere, mens andre faktisk fortæller os, at de bedre kan lide disse låg frem for dem, der var på tidligere. Nu arbejder vi på at få løst problemet med de sjællandske skruelåg én gang for alle, og vi beklager ventetiden over for de forbrugere, som har det svært med de nuværende låg,” siger han.

Arla Foods benytter leverandøren TetraPak til langt de fleste mælkekartoner på Sjælland. Da al mælken til sjællandske butikker produceres på Slagelse Mejeri, er alle produktionsbåndene på mejeriet sat op til at køre med den kartontype, der kommer fra TetraPak. I resten af landet er det en anden leverandør, der leverer alle mælkekartonerne, og her er der ikke problemer med skruelågene.

På arla.dk kan du følge med i Arla Foods’ arbejde med at gøre emballagen mere bruger- og miljøvenlig. Hvis du har spørgsmål til de sjællandske mælkekartoner, kan du klikke ind på arla.dk/arla-forum.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager