Pressemeddelelse

Arla først med bæredygtige mælkekartoner

Som det første danske mejeriselskab leverer Arla mælk i kartoner, som bærer det internationalt anerkendte bæredygtighedsmærke FSC.

Fra midt i november vil mælken i den økologiske serie Arla Harmonie® og i Arla Lærkevang® produkterne bære FSC-mærket, som er forbrugernes garanti for, at træet stammer fra bæredygtig produktion af træfiber til emballage.

”Vores forbrugere forventer af os, at vi arbejder med bæredygtighed og . Derfor har vi nu taget initiativ til FSC-certificeringen. Vi bakker fuldt op om mærket og glæder os over, at forbrugerne fremover får nemmere ved at vælge bæredygtige mejeriprodukter,” siger Mads Thygesen, kategoriansvarlig for mælk i Arla Foods.

FSC-certificeringen er endnu et skridt på Arlas vej mod mere miljøvenlige emballager. Siden begyndelsen af 2009 er der opnået markante ved at skifte til en tyndere papkvalitet i bl.a. mælkekartoner. Samtidig fremstilles kartonerne under lavere miljøbelastning ved at undlade at blege det inderste lag pap i kartonerne.

Mælk som lokomotiv for FSC-mærket
FSC-mærket er en af de mærkningsordninger, som Forbrugerrådet anbefaler forbrugerne at kigge efter, hvis man vil handle etisk forsvarligt.

I dag er mærket kendt af næsten en tredjedel af danskerne ifølge en repræsentativ undersøgelse, som FDB Analyse gennemførte tidligere i år. Men når Arla fremover hver uge sætter 3,4 mio. FSC-mærkede mælkekartoner på hylderne i danske butikker, vil endnu flere danskere blive bevidste om mærket, vurderer Mads Thygesen.

”Vi tror på, at kendskabet til FSC-mærket vil blive markant større, efterhånden som det bruges på dagligvarer som mælk og mejeriprodukter og ikke udelukkende på havemøbler, trægulve mm.,” siger han.

Arla vil løbende udvide brugen af FSC-certificerede emballager til sine øvrige mælkeserier og til produkter som yoghurt og fløde. Det vil ske i takt med, at emballageproducenterne kan garantere 100 procent leveringssikkerhed af bæredygtige materialer til de Arla-serier, som har FSC-mærket påtrykt.

Læs mere om

Flere oplysninger, kontakt:
Kategorichef Mads L. Thygesen,
Arla Foods, tlf. 89 38 14 11

Hvad er FSC?
 

  • FSC står for Forest Stewardship Council og er en international non-profit mærkningsordning. 
  • FSC-mærket en garanti for træ og papir, du kan købe med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er mærket en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.
  • FSC er den eneste globale mærkningsordning, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Nepenthes.
     

Læs mere på www.fsc.dk

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager