Cocio har indgået aftale om certificeret kakao

Læs tid
1 min
Publiceret
17 marts 2010
Kontaktpersoner:
Skrevet af

I over et år har Cocio presset sin leverandør for at få 100% certificeret kakao, som kun udgør 0,2 pct. af kakaoen i Elfenbenskysten. Det lykkedes i januar at få en aftale på plads, som garanterer certificeret kakao til Cocio allerede fra næste år.

Al kakao, der leveres til Cocio i dag, kommer fra leverandører, der har skrevet under på Cocio’s krav om nultolerance over for børnearbejde. Leverandøren er i dag desuden den leverandør i området, der garanterer den højeste andel af kakao produceret af såkaldte kooperativer – som ejes af kakaobønderne selv. Det giver færre mellemled og dermed en bedre pris til kakaobonden, en bedre sporbarhed og mulighed for at undervise bønderne.

Selvom Cocio’s kakao kommer fra den højeste andel af kooperativer, vil Cocio have endnu bedre garantier fra sin leverandør.

”Vi stopper ikke der. For at presse på i udviklingen af bedre forhold i kakaoproduktionen i Elfenbenskysten besluttede Cocio i 2009, at al kakao til Cocio skal flyttes over på et særligt certificeringsprogram, hvor der er 100% sporbarhed tilbage til bonden, der har dyrket kakaoen. Her har vi særligt gået efter UTZ-certificering, som efter vores vurdering er en af de bedste opnåelige certificeringer,” siger Peter Giørtz-Carlsen.

UTZ-programmet sikrer certificering af den enkelte kakaofarm med en tredjeparts auditør (link til UTZ). Der er dog meget lidt certificeret kakao – kun 0,2% i hele Elfenbenskysten – men i 2011 vil halvdelen af Cocios kakao komme fra certificerede bønder, og i 2012 vil resten også være certificeret.

”Den bedste måde, vi som indkøber kan vise vores modstand mod børnearbejde på, er ved at skabe efterspørgsel på den mest sikre type af kakao, der findes, nemlig den certificerede. Vi satte stolen for døren over for vores leverandør sidste år med beskeden om, at al vores kakao skal være certificeret hurtigst muligt, og det bliver den fra starten af næste år,” siger Peter Giørtz-Carlsen.

Pressekontakt:
Theis Brøgger, 89 38 10 47.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663