Pressemeddelelse

Nordjysk risalamande fra den yderste klitrække

Hirtshals Mejeri er gået sammen med Restaurant Villa Vest i Lønstrup om at skabe årets bedste risalamande til danskerne. Chefkok Kim Møller-Kjær, der var blandt de nominerede til Årets Restaurantchef i Den Danske Spiseguide 2011, løfter her sløret for opskriften.

Kokkene Kim Møller-Kjær og Michael Pedersen, fra Restaurant Villa Vest i Lønstrup i Nordjylland, helt ude på den yderste klit hvor havet råder, har skabt deres egen version af årets juledessert - med semitørrede blåbær, kandiserede nødder og jerseymælk fra Hirtshals Mejeri.

”Jerseymælken fra Hirtshals Mejeri smager af mere en traditionel mælk, selv om den har et lavt fedtindhold, kun 0,9%. Den er mere rund, blød og fyldig i oplevelsen og derfor giver  den noget ekstra til risengrøden,” siger Kim Møller-Kjær, også kendt som Møller i det populære TV-køkken Mad med Miv & Møller.

”Blåbærrene leverer et syrligt modspil til den runde jerseymælk, mens nødderne tilføjer både sprødhed, modstand  og en pikant smag,” understreger Kim Møller-Kjær.

Det er udvalgte gårde i Vendsyssel, der leverer Jersey mælken til Hirtshals Mejeri. Mejeriet har i dag 15 medarbejdere og er en del af Arla Foods.

Du kan se opskriften (og downloade fotos af risalamanden, vesterhavskokkene og Restaurant Villa Vest i høj opløsning) på hirtshals-mejeri.dk

For yderligere information og materiale kontakt mejerichef Niels Henrik Pihl på tlf 72 22 96 00 eller nhp@arlafoods.com

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager