Pressemeddelelse

Nordjysk risalamande fra den yderste klitrække

Hirtshals Mejeri er gået sammen med Restaurant Villa Vest i Lønstrup om at skabe årets bedste risalamande til danskerne. Chefkok Kim Møller-Kjær, der var blandt de nominerede til Årets Restaurantchef i Den Danske Spiseguide 2011, løfter her sløret for opskriften.

Kokkene Kim Møller-Kjær og Michael Pedersen, fra Restaurant Villa Vest i Lønstrup i Nordjylland, helt ude på den yderste klit hvor havet råder, har skabt deres egen version af årets juledessert - med semitørrede blåbær, kandiserede nødder og jerseymælk fra Hirtshals Mejeri.

”Jerseymælken fra Hirtshals Mejeri smager af mere en traditionel mælk, selv om den har et lavt fedtindhold, kun 0,9%. Den er mere rund, blød og fyldig i oplevelsen og derfor giver  den noget ekstra til risengrøden,” siger Kim Møller-Kjær, også kendt som Møller i det populære TV-køkken Mad med Miv & Møller.

”Blåbærrene leverer et syrligt modspil til den runde jerseymælk, mens nødderne tilføjer både sprødhed, modstand  og en pikant smag,” understreger Kim Møller-Kjær.

Det er udvalgte gårde i Vendsyssel, der leverer Jersey mælken til Hirtshals Mejeri. Mejeriet har i dag 15 medarbejdere og er en del af Arla Foods.

Du kan se opskriften (og downloade fotos af risalamanden, vesterhavskokkene og Restaurant Villa Vest i høj opløsning) på hirtshals-mejeri.dk

For yderligere information og materiale kontakt mejerichef Niels Henrik Pihl på tlf 72 22 96 00 eller nhp@arlafoods.com

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark