Pressemeddelelse

Sundhed skal på skoleskemaet

For over 107.000 danske skolebørn er mandag en særlig dag. Det er startskuddet til tre uger med fokus på motion, sund kost og søvn, når Arla og University College Syddanmark for femte år i træk arrangerer sundheds-kampagnen Aktiv Rundt i Danmark. Over halvdelen af landets skoler deltager.

Hvem kunne ikke tænke sig at få point og anerkendelse for at sove ni timer hver nat? Det er et af de nye tiltag i årets udgave af Aktiv Rundt i Danmark, som starter på mandag kl.10 på over 1200 skoler i hele landet.

Mere end 5.200 skoleklasser med over 107.000 børn er tilmeldt forløbet, der varer tre uger. I Danmarks største og mest omfattende skole-sundhedskampagne tjener børnene point til deres klasse ved at spise morgenmad, frokost og frugt og grønt i løbet af dagen, ved at være aktive på vej til og fra skole og i skoletiden, og ved at dyrke sport og være aktive i fritiden. Og fra i år vil børnene også tjene point for at gå tidligt i seng og få en god nats søvn på de anbefalede ni timer.

De små rutiner i hverdagen
Det kan måske lyde som enhver forælders drømmekampagne, men ifølge arrangørerne rammer fordelene langt bredere.

”Vi tror på, at hele samfundet på lang sigt har gavn af, at vi kan få motiveret de yngre generationer til en sund og aktiv hverdag. Som fødevarevirksomhed er vi nødt til at tage en del af ansvaret for, at børn og deres familier ser på de små rutiner i hverdagen, der kan være med til at holde hinanden sunde,” siger Lars Aagaard, der er Arla Foods’ direktør for det danske marked.

Deltagelsen er tidoblet
Det er femte år i træk, at Arla og UC Syddanmark arrangerer Aktiv Rundt i Danmark, som siden opstarten er vokset i popularitet på de danske skoler. I 2005 deltog godt 10.000 børn, og i år er det tal vokset til mere end 107.000 børn fra folkeskoler, friskoler, efterskoler, specialskoler m.fl.

I år foregår den officielle åbning af Aktiv Rundt i Danmark på Holluf Pile Skolen i Odense, hvor skolen gennemfører et Naturløb efterfulgt af en koncert med skolelærerbandet "Dyr i drift" og et besøg fra den store børne superstar Karla.

Kampagnen kører frem til 15. oktober, hvor det sluttes af med skolernes motionsløb.

Fra arrangørerne lyder der et stort held og lykke til alle tilmeldte:

”Vi håber, de mange tusinde børn får en sjov og motiverende oplevelse, som giver dem lyst til at fortsætte de gode vaner året rundt,” lyder det fra UC Syddanmarks kampagneleder, Anders Flaskager.

Aktiv Rundt i Danmark er arrangeret af Arla Foods og UC Syddanmark og sponseret af Indenrigs- og sundhedsministeriet, Nordea Fonden, Rynkeby, og Tress.

FAKTA:
Antal skolebørn: 107.540
Antal skoleklasser: 5.243
Antal skoler: 1.282 (ud af 2.517 mulige)

De får points for:

  • Morgenmad
  • Aktiv til og fra skole
  • Aktiv i idræt
  • Aktiv i andre fag
  • Aktiv i udefrikvarter
  • Frokost
  • Frugt og grønt
  • Sport i fritiden
  • Aktiv i fritiden
  • Søvn - 9 timer
     

Hver dag krydser børnene af, om de har lavet nogle af disse ting. Klasselæren hjælper med at regne klassens gennemsnit ud. Krydser er samtidig lig med felter på et Aktiv Rundt i Danmark spillekortet, som klassen så må rykke fremad på. Spillekortet forestiller et Danmarkskort og er ophængt i klassen. Man skal hele Danmark rundt for at være med i lodtrækningen om præmier.

Læs mere på www.aktivrundti.dk

Kontaktpersoner:
ARLA – sponsorchef Jesper Jæger på tlf. 89 38 14 26.
UC Syddanmark / det  nationale videncenter KOSMOS – kampagneleder Anders Flaskager på tlf. 24 84 03 78.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager