Pressemeddelelse

Arla køber Sundsvall Mejeri af Milko

I Sverige er Arla blevet enige med mejeriselskabet Milko om, at Arla køber Milkos mejeri i Sundsvall med effekt 1. juli 2011. Købsaftalen indebærer, at Arla producerer en vis mængde mælk og fløde for Milko.

Tirsdag sagde bestyrelsen i Milko ja til at sælge Sundsvall Mejeri til Arla med effekt 1. juli 2011. Handlen forudsætter en godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder og kræver en omstillingsperiode for mejeriet, inden Arla kan overtage driften til sommer.

For Arla er det en økonomisk fordel at have et mejeri i Sundsvall, idet Arla i løbet af de seneste måneder har fået en række nye andelshavere, som leverer mælk til Arla i området. Milko har tidligere annonceret en lukning af mejeriet, men er nu i stedet blevet enige med Arla om et salg.

Købet er et led i Arlas strategi i Sverige om at være hele Sveriges foretrukne kilde til madinspiration og at tilbyde forbrugerne i regionen et stort udbud af mejeriprodukter. Derfor er de gode produktions- og distributionsmuligheder i Sundsvall vigtige for Arla.

”Vores mål er, at Arla som brand og virksomhed også vil udvikle sig i denne region i langt tid fremover. Vi er meget tilfredse med denne aftale, og Sundsvall Mejeri er af stor langsigtet betydning for Arla i Sverige,” siger Arlas direktør for det svenske marked, Christer Åberg.

Arla og Milko har planer om at samarbejde om mælke- og flødeproduktion samt distribution og kølelager. Ambitionen er at få dette samarbejde etableret inden 1. juli. Øvrige detaljer om aftalen bliver mellem parterne.

For yderligere info:
Arla Pressechef Theis Brøgger, tlf. 40 33 10 47.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager