Arla lancerer dansk minimælk med D-vitamin
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 15 april 2011
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Arla lancerer en ny dansk minimælk med D-vitamin, som kan bidrage til at øge indtaget af det vigtige vitamin via kosten. Det sker efter at Fødevarestyrelsen ved flere lejligheder har opfordret fødevarebranchen til at tilsætte D-vitamin til basisfødevarer og for nylig har gjort det muligt at tilsætte vitaminet til mælk via en bekendtgørelsesændring.
7,5 mikrogram. Det er den mængde D-vitamin, som alle mellem 2 og 60 år bør have hver dag ifølge de Nordiske Næringsstofanbefalinger. Behovet er imidlertid svært at få dækket i Danmark: Dels indeholder kun få fødevarer større mængder D-vitamin, dels opholder vi os mere og mere inden døre og vi bruger solcreme i et omfang, der gør det svært at få nok D-vitamin via solens stråler.
Mangel på D-vitamin er ikke kun et problem for ældre mennesker. Ifølge flere undersøgelser er der en udbredt mangel på D-vitamin i befolkningen, og det har fået Fødevarestyrelsen til at opfordre danske fødevareproducenter til at tilsætte D-vitamin i basisfødevarer. Denne opfordring har Arla valgt at følge. Kombinationen af mælk og D-vitamin i et magert mælkeprodukt er oplagt, både fordi D-vitamin fremmer optagelsen af kalcium, og fordi mælk er en af de vigtigste kilder til kalcium i kosten.
Supplement til kosten
Arlas nye minimælk med D-vitamin er et specialprodukt til forbrugere, der ønsker at øge deres daglige D-vitamin indtag. Gode D-vitaminkilder er f.eks. fed fisk, æg og den D-vitamin, der dannes i huden via solens stråler, og med den nye mælk er der yderligere en kilde tilstede.
”Vi ved, at netop D-vitaminet er afgørende for, at vores krop – knogler og muskler – kan fungere optimalt. Derfor introducerer vi dette specialprodukt, så danske forbrugere både kan nyde mælkens gode egenskaber og få et fornuftigt tilskud af vitamin D,” siger Arlas ernæringschef, Merete Myrup Christensen.
I butikkerne 2. maj
Arlas minimælk med D-vitamin indeholder de samme værdifulde næringsstoffer som øvrig minimælk. Den eneste forskel er det tilsatte D-vitamin. Mælk er især rig på protein og er både en vigtig kilde til kalcium samt til vitamin B12, som alle har brug for livet igennem. Ved at drikke en halv liter af Arlas mælk med D-vitamin får man 3,8 mikrogram D-vitamin. Det svarer til cirka halvdelen af den anbefalede daglige dosis.
Arlas minimælk med D-vitamin kan købes i dagligvarebutikkerne – bl.a. Rema 1000, SuperBest, Spar, KIWI og Løvbjerg butikker – fra mandag den 2. maj 2011. Mælken kan anvendes i lighed med al anden mælk og kan findes i butikkernes mælkekølere. Produktet skal som al anden mælk nydes afkølet og opbevares i køleskab efter åbning.
Kontaktpersoner:
Merete Myrup Christensen (ernæringschef i Arla) på mobil 87 33 28 46.
Mads Thygesen (kategorichef for mælk på det danske marked) på mobil 89 38 14 11.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.