Pressemeddelelse

Arla vil bruge biogas

Det ambitiøse projekt med etableringen af et nyt biogas anlæg på Arlas driftssteder omkring Videbæk er nu på vej ind i en ny fase. 

Arla Foods og Xergi A/S har netop skabt rammerne for planerne om at bygge et biogasanlæg, som skal forsyne de energitunge processer på Danmark Protein (DP) og Arinco med biogas i stedet for naturgas.

Anlægget, som bliver Danmarks største, vil hjælpe Arla med at reducere CO2-udledningen fra produktionen. Prisen forventes at være cirka 300 mio. kr., hvoraf Arla vil stå for en mindre del.

Naturligt led i Arlas udvikling
Videadministrerende direktør i Arla Foods, Povl Krogsgaard, er glad for, at der nu arbejdes videre med projektet og ser det som et naturligt led i Arlas udvikling:

"Initiativet skal ses som et led i Arla Foods' , hvor vores ambition er at reducere vores CO2-udledning med 25% inden 2020. Vi håber, at initiativet vil være til gavn for både klima, landmænd og investorer. Det er dog en forudsætning, at de rigtige rammevilkår for biogas er til stede, hvilket vi kan  få afklaret, når vi nu får et mere præcist beslutningsgrundlag. Indtil videre ser vi det her som et meget positivt skridt på vejen.

Input: Gylle, dybstrøelse og restprodukter fra produktionen
Anlægget skal producere 16 mio. m3 methangas, hvor inputtet skal være gylle og dybstrøelse fra landbruget, samt restprodukter fra Arlas produktion. Xergi A/S skal stå for projektudvikling, opførelse, drift og vedligeholdelse af det nye biogasanlæg.

Ove Kloch, formand for Xergi A/S, ser også frem til samarbejdet, der er i tråd med Danmarks ambitioner på miljøområdet:

”Vi håber, at vi med initiativet kan være med til at skubbe på udviklingen af biogasindustrien i Danmark og hjælpe med til at forfølge regeringens ambition om, at 50% af husdyrgødningen i Danmark skal bruges til biogas.”

Reference for industrien både nationalt og internationalt
Jørgen Ballermann, adm. direktør for Xergi A/S glæder sig over valget af Xergi som Arla Foods’ samarbejdspartner:

"Projektet understøtter vores strategi om at være en førende leverandør af biogasteknologi til behandling og udnyttelse af husdyrgødning. Projektet vil have en størrelse og en betydning, der vil gøre det til en reference for industrien både nationalt og internationalt."

Det forventes, at myndighedsbehandling og projektudvikling vil tage ca. 2 år, og anlægget kan forventes klar til biogasproduktion i 2015.

Læs tidligere artikel om samme emne: 

Klik ind på vores miljødatabase og find vand og energi forbrug for vores anlæg, samt hvordan udledning af CO2 udvikler sig for Arlas produktion i de forskelilge lande.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager