Pressemeddelelse

Britiske farmere investerer 600 mio. kr i Arla UK

Arlas britiske mælkeproducenter har nu besluttet at investere endnu mere i Arla Foods UK.

Arlas britiske mælkeleverandører i leverandørforeningen Arla Foods Milk Partnership ejer allerede 3,2 procent af Arlas britiske selskab Arla Foods UK plc via deres investeringsselskab Milk Partnership Ltd. Nu øger de cirka 1.400 mælkeproducenter deres investeringer og dermed deres ejerandel i selskabet.

Mælkeproducenterne har allerede investeret 1 pence pr. liter og nu øger de deres investeringer med 4 pence pr. liter over en periode på 8-10 år med start fra 1. januar 2012. Med den nuværende mælkemængde svarer det til en samlet investering på cirka 70 mio. pund (cirka 600 mio. kr.).

”Vi ønsker at investere, fordi vi tror, at fremtiden for os britiske mælkeproducenter ser bedst ud, hvis vi er en del af et stort europæisk mejeriselskab ejet af mælkeproducenter,” siger Jonathan Ovens, som er formand for Milk Partnership ltd.

“Vi har en klar strategi for samarbejdet med Arla Foods, som behandler vores mælk, og sammen kan vi videreudvikle relationen til kunderne. For os er det afgørende med en langsigtet investering fra mælkeproducent-siden, fordi det beviser, at både mejeriet og vi som mælkeproducenter står bag den fælles strategi.”

Allerede i sommeren 2010 fortalte Arla Foods amba’s bestyrelse og bestyrelsen i Milk Partnership, at der blev arbejdet på en model, der kunne betyde yderligere investeringer fra de britiske mælkeproducenter, og det er dét arbejde, som nu er nået i mål.

Direktør for Arla Foods UK, Peter Lauritzen, er også glad for opbakningen fra de britiske mælkeleverandører:

”Det er meget positivt, at Milk Partnership nu yderligere understreger, at deres samarbejde med os i Arla Foods er både stærkt og langsigtet. Det binder os tættere sammen,” siger han.

Det enkelte medlem af Milk Partnership har hidtil haft en investering svarende til 1 pence pr. liter mælk, og i løbet af de næste 8-10 år vil den enkelte skulle investere yderligere 4 pence pr. liter – i form af en årlig investering på 0,5 pence pr. liter leveret mælk.

Fakta om Milk Partnership Ltd og Arla Foods UK:

  • Arla Foods amba og Milk Partnership Ltd (et selskab ejet af de britiske mælkeproducenter i foreningen Arla Foods Milk Partnership) har siden maj 2008 samarbejdet gennem et joint venture, som ejer 6,4 procent af Arla Foods UK plc. Af de 6,4 procent ejer Milk Partnership Ltd halvdelen (3,2 procent) og Arla Foods amba halvdelen (3,2 procent).
  • De resterende 93,6 procent af Arla Foods UK plc ejes af Arla Foods amba.
  • Gennem investeringen får Milk Partnership Ltd et stærkere bånd til mejeriselskabet og dermed større afsætningssikkerhed for den mælk, de producerer.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager