Pressemeddelelse

Smeltevand i Mønsted Kalkgruber

Vinterens store snemasser og efterfølgende tøvejr har skabt pludselige mængder af smeltevand, som er trængt ind i en mindre del af Mønsted Kalkgruber. Arla har derfor været nødt til at kassere 10 procent af sine grubeoste.

Vandet trængte ind i en af gangene i Mønsted Kalkgruber natten mellem 15.-16. Januar, hvilket betød, at en række Arla-oste i den pågældende gang kom i kontakt med smeltevand og jord og derfor måtte kasseres.

Størstedelen af gruberne forblev uberørt af vandskaderne. Normalt kan der være omkring 300 tons ost til lagring i Mønsted Kalkgruber, men efter det travle julesalg havde Arla midt i januar ca. 150 tons ost opbevaret i gruberne. Kun omkring ti procent af disse oste – ca. 15 tons – måtte kasseres som følge af vandskader.

Arla har i en årrække benyttet Mønsted Kalkgruber til at lagre udvalgte oste, som dermed får en karakteristisk smag pga. grubernes særlige temperatur, luftfugtighed og klima.

Fødevareregion Viborg er orienteret om sagen og har foretaget de nødvendige vurderinger af fødevaresikkerheden i den resterende del af gruberne.

Oprydningen i den berørte del af Mønsted Kalkgruber sker i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager