De tyske alper rykker ind i køledisken
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 06 november 2012
Forud for julefrokostsæsonen 2012 lancerer Arla to nye oste lavet på mælk fra køer, der græsser frit i 800 meters højde i de tyske alper.
En god julefrokost rundes af med ris á là mande. Men man kunne jo også runde den af med ost. Eller begge dele. Under alle omstændigheder er der godt nyt til oste-elskere over hele landet, når julefrokostsæsonen i år lægger fra land. I denne uge lancerer Arla nemlig to nye oste, der er velegnede til ostebordet.
Castello® Alps Selection er lavet på mælk, som er produceret på små gårde i de tyske alper. Her går køerne i flokke på kun 10-15 individer, og bliver passet efter alle kunstens regler. Begrebet ”Alpemælk” er defineret i en EU-bestemmelse og bønderne følger helt specifikke retningslinjer, for hvor køerne skal græsse, og hvad de må æde, for at mælken kan kaldes ”Alpemælk”. Gårdene ligger i minimum 800 meters højde, og køerne vandrer omkring på store arealer, hvor de har adgang til græs og en række forskellige urter, som giver mælken en særlig smag.
Castello® Alps Selection består indtil videre af to oste, Classic og Hirten.
Classic er en såkaldt Oberstdorfer Bergkäse. Osten lagres i seks måneder og smøres under modningen med urter og krydderier. Let røget aroma og en krydret smag med noter af hø og urter. Osten har europæisk BGB-status (“Beskyttet Geografisk Betegnelse”)
Hirten er en Bergbauern Hirtenkäse, som lagres i ni måneder ved 22 grader og i to måneder ved 6-8 grader. Dyb orange farve og en tør, krystalleret tekstur. Osten har en rig, kompleks smag med et sødligt, let karameliseret strejf og noter af fyrretræ.