Røgeosten bliver i Odense

Læs tid
1 min
Røgeosten bliver i Odense
Publiceret
06 september 2012
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Arla har besluttet at bevare produktionen af Røgeost på Thulevej i Odense frem for at flytte produktionen ud til mejeriet i Ørbæk, som det ellers tidligere var planlagt. Samtidig lukkes produktionen i Ørbæk.

Røgeost kræver en hel speciel teknologi, og ved at forsætte i de eksisterende rammer fastholder Arla den smag og kvalitet som Thranes Røgeost har været kendt for i årtier.

I længere tid var det ellers planen at flytte denne produktion til mejeriet i Ørbæk, men der findes ingen standardteknologi for produktion af Røgeost, så usikkerheden ved en flytning gør, at Arla nu har valgt at fastholde den meget håndværksprægede produktion i Odense.

”Der er ingen tvivl om, at den fynske røgeost er det produkt i Thrane/Ørbæk sortimentet, som har det største potentiale på det danske marked lige nu, og produktets kvalitet afhænger af den unikke produktionsform på Thulevej i Odense. Derfor vil det være for risikabelt at flytte Thrane røgeosten til Ørbæk, så vi har valgt at lade den blive, hvor den er født og opvokset,” siger Arlas direktør for det danske marked, Peter Giørtz-Carlsen.

Ingen produktion i Ørbæk uden røgeost
Konsekvensen af denne beslutning bliver, at der desværre ikke vil være tilstrækkelig produktionsvolumen til at opretholde aktiviteterne i Ørbæk. Produktionen på mejeriet i Ørbæk, der hovedsageligt omfatter produkter som posemælk, skyr, industrimælk, kvark og hytteost, vil blive overflyttet til andre produktionssteder. Den overflytning forventes gennemført inden udgangen af november måned i år. Dette medfører desværre også, at bemandingen samlet set reduceres fra 16 til 7 medarbejdere.

”Thranes røgeost er unik i sine vante fynske omgivelser, mens vi må indse, at de øvrige produkter fra mejeriet i Ørbæk kan laves med samme kvalitet på nogle af vores andre mejerier, og vi samler nu produktionen dér, hvor det er mest effektivt. Det er naturligvis en ærgerlig nyhed for de ni dygtige medarbejdere, der bliver berørt af det her, men vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dem videre,” siger Peter Giørtz-Carlsen.

Arla overtog driften af det fynske mejeriselskab Faurholt og Thrane I/S med dets to mejerier i Odense og Ørbæk i marts 2011, efter selskabet i noget tid havde kørt med økonomiske problemer.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663