Pressemeddelelse

Andelshaverne deler over 900 millioner kroner

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arlas repræsentantskab har besluttet, at Arlas andelshavere samlet set får betalt 900 millioner kroner i efterbetaling og renter.

Repræsentantskabet har her til aften stemt enstemmigt ja til bestyrelsens forslag til disponering af Arlas nettoresultat. Det betyder, at repræsentantskabets konsolideringspolitik følges. I alt udbetales 900 mio. kr i efterbetaling og rente på Indskudskapital. Efterbetalingen udbetales 7. marts.

”Det er en stærk slutspurt oven på et år, hvor vi fik en væsentligt højere betaling for vores mælk end i 2012,” siger Åke Hantoft, som understreger betydningen af Arlas efterbetaling:

”Vi Arla-bønder ved, at vi ikke kun må vurdere andelsselskabets formåen på den løbende mælkepris. I Arla har vi faste politikker for selskabets økonomi og mælkeprissætning. Både i opgangs- og nedgangstider ved vi, at når året er omme, får vi efterbetaling,” siger Åke Hantoft.

Udbetalingen til den enkelte ejer afhænger af den efterbetalingsberettigede værdi. I år modtagere danske, tyske, svenske, belgiske og luxembourgske ejere efterbetaling. De britiske ejere får ikke efterbetaling før efter regnskabsåret 2014.

Læs mere om Arlas årsresultat her

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager