Pressemeddelelse

Andelshaverne deler over 900 millioner kroner

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arlas repræsentantskab har besluttet, at Arlas andelshavere samlet set får betalt 900 millioner kroner i efterbetaling og renter.

Repræsentantskabet har her til aften stemt enstemmigt ja til bestyrelsens forslag til disponering af Arlas nettoresultat. Det betyder, at repræsentantskabets konsolideringspolitik følges. I alt udbetales 900 mio. kr i efterbetaling og rente på Indskudskapital. Efterbetalingen udbetales 7. marts.

”Det er en stærk slutspurt oven på et år, hvor vi fik en væsentligt højere betaling for vores mælk end i 2012,” siger Åke Hantoft, som understreger betydningen af Arlas efterbetaling:

”Vi Arla-bønder ved, at vi ikke kun må vurdere andelsselskabets formåen på den løbende mælkepris. I Arla har vi faste politikker for selskabets økonomi og mælkeprissætning. Både i opgangs- og nedgangstider ved vi, at når året er omme, får vi efterbetaling,” siger Åke Hantoft.

Udbetalingen til den enkelte ejer afhænger af den efterbetalingsberettigede værdi. I år modtagere danske, tyske, svenske, belgiske og luxembourgske ejere efterbetaling. De britiske ejere får ikke efterbetaling før efter regnskabsåret 2014.

Læs mere om Arlas årsresultat her

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.