Pressemeddelelse

Russisk importforbud koster 79 danske Arla jobs

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

I alt 79 jobs må nedlægges fordelt på en række danske Arla mejerier som følge af Ruslands importforbud af fødevarer fra EU, herunder mejeriprodukter.

Arla måtte torsdag aften stoppe al produktion af ost og smør til det russiske marked og foretage en omfordeling af mælken mellem sine danske mejerier, så produktionen i stedet kunne rettes mod nye markeder.

I alt 10 Arla mejerier i Danmark producerede varer til Rusland, da produktionsstoppet indtraf. Disse mejerier berøres på forskellig vis, da visse mejerier i høj grad kan fortsætte samme type produktion, blot til andre markeder, mens andre mejerier reelt mister produktion, fordi Arla kan skabe bedre værdi af mælken på andre mejerier.

Samlet set må Arla nedlægge 79 jobs som følge af produktionsomlægningen. Heraf er 30 midlertidige ansættelser som f.eks. vikarer eller sæson-afløsere eller lignende.

”Det er på alle måde en ærgerlig situation for Arla, for vores andelshavere og for de kollegaer, som nu bliver direkte berørt af det russiske importstop. Produktionen til Rusland har været i stærk vækst de seneste år, så det kan bestemt mærkes, når et marked som det russiske pludselig lukker helt ned,” siger Arlas globale produktionsdirektør, Senior Vice President Lars Dalsgaard

”Her og nu har al vores fokus været på at håndtere situationen på en måde, der giver mindst muligt tab til vores landmænd, og derfor har vi nu omlagt produktionen. Vi håber naturligvis på, at produktionen til Rusland kan genoptages på et tidspunkt,” siger han.

Konsekvenser for danske mejerier
De berørte Arla mejerier har orienteret medarbejderne om konsekvenserne for det enkelte mejeri. Job-nedlæggelserne er fordelt således (inklusiv vikarer, afløsere og lign):

Troldhede Mejeri (ost) – 27 jobs nedlægges (samlet antal medarbejdere: 135)
Nr. Vium Mejeri (ost) – 22 jobs nedlægges (samlet antal medarbejdere: 350)
Høgelund Mejeri (ost) – 15 jobs nedlægges (samlet antal medarbejdere: 166)
Bislev Mejeri (ost) – 8 jobs nedlægges (samlet antal medarbejdere: 155)
Holstebro Flødeost (ost) – 7 jobs nedlægges (samlet antal medarbejdere: 200)

Holstebro Mejeri, der bl.a. laver Lurpak® smør og blandingsprodukter til hele verden, samt Arlas mejerier i Taulov, Rødkærsbro, Kruså, Esbjerg og Götene i Sverige berøres i et begrænset omfang, så der her ikke bliver behov for at nedlægge jobs på grund af situationen i Rusland.

I de tilfælde, hvor det er muligt, tilbydes de berørte medarbejdere jobs andetsteds i Arla eller relevant efteruddannelse.

Arla har desuden en begrænset lokalproduktion af ost i Rusland, som ikke berøres af den aktuelle situation. Det er endnu uvist, hvad konsekvenserne bliver for Arlas cirka 160 medarbejdere i Rusland, der arbejder med salg- og administration på det russiske marked.

Inden importforbudet indtraf var det Arlas forventning at nå en omsætning i Rusland i 2014 på cirka 1,2 milliarder kroner. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 13.500 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.