Pressemeddelelse

Flødesalget fordobles i december

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

På næste søndag er det første søndag i advent og dermed startskuddet på julemåneden. Det betyder også, at det er tid til julehygge, og at smagsløgene skal forkæles med blandt andet risalamande og brun sovs. For julen er traditionernes fest. Og derfor skal julemaden laves på gammeldags manér med piskefløde. Det får danskerne til at købe dobbelt så meget fløde i december som resten af året, viser salgstal fra Arla.

December er lig med risalamande, brun sovs og grønlangkål i lange baner, når julefrokoster, adventshygge og juleaften står for døren. Og mens det er usikkert, om vi får hvid jul, er det helt sikkert, at flødesalget stiger i december. For når de traditionelle juleopskrifter findes frem, skal der piskefløde til. Arlas salgstal på fløde viser, at hver dansker i gennemsnit indtager mere end en halv liter 38 %-piskefløde i løbet af december – svarende til mere end 6 mio. kartoner halvliters fløde. Det betyder, at der langes dobbelt så meget piskefløde over disken i julemåneden som på årets øvrige måneder.

”I julen samles vi med vores nærmeste, og her er den gode mad en stor del af hyggen. Og traditionen tro spiller piskefløden en vigtig rolle for smagsoplevelsen. Selvom sundhed i stigende grad fylder hos danskerne, er det en del af juletraditionen, at maden skal smage, som den plejer,” siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 22 år, og fortsætter:

”I virkeligheden handler det bare om sund fornuft. Det er klart, at vi ikke skal fylde os med fløde i hverdagen, men fløden kan sagtens tænkes ind i en sund og afbalanceret kost året rundt. Fløden er en fantastisk ingrediens til at afrunde smagen og give maden blødhed og konsistens. Og så kan man vælge madlavningsfløde til hverdag i stedet for den fuldfede variant, når suppen eller saucen skal rundes af.”

Risalamande hitter på opskriftssøgninger

Ifølge Karolines Køkkens opskriftsdatabase er det tydeligt, hvad fløden skal bruges til. Alene i december er der nemlig godt 200.000 søgninger på risalamande. Dermed indtager risalamande førstepladsen over opskrifter, som danskerne søger på i december. Søgningerne peaker særligt den 23. december, hvor hele 52.000 danskere søger på den hvide juledessert.

”Risalamande er en dansk klassiker, der skal på bordet i julen i de fleste hjem. Her er vi ganske traditionsrige, og for mange ville juleaften ikke være det samme uden risalamande og jagten på mandlen,” fortæller Tove Færch og fortsætter:

”I Karolines Køkken udvikler vi hele tiden nye opskrifter. Vi har også lavet variationer over den klassiske risalamande. Fx kan smagsløgene forkæles med chokoladerisalamande eller en ekstrem fedtfattig version med jordskokker. Måske er det ikke juleaften, at den klassiske risalamande skiftes ud, men der er rig mulighed for at eksperimentere med nye versioner af danskernes favorit-juledessert.”

Salgstallene for fløde fra de sidste tre år bakker op om tendensen og fastslår, at fløden er en fast del af vores højtider og madkultur.

Top 5 over opskrifter med fløde i december - søgninger på Arla.dk
  • 1.Risalamande
192.632 søgninger
  • 1.Tarteletter med høns i asparges
35.066 søgninger
  • 2.Citronfromage
32.666 søgninger
  • 3.Klejner
31.630 søgninger
  • 4.Kartoffelsuppe med porrer
27.052 søgninger

Fakta om fløde

  • Karolines Køkken har fem forskellige varianter af fløde: Piskefløde 38 %, piskefløde 38 % økologisk, madlavningsfløde 18 %, madlavningsfløde 8 % og kaffefløde 9 %
  • Piskefløde er god i supper, sovser og desserter. Den bruges til at forfine smagen og jævning af varme retter. Ved piskning øges flødens volumen til det dobbelte og kan bruges til frugt og kage eller til pynt.
  • Madlavningsfløde er et mere fedtfattigt valg end piskefløden og har stadig flødens gode smag. Den er god til at forfine supper, saucer og gryderetter. Både varianten på 18 % og 8 % indeholder en smule hvedemel, så fløden ikke skiller ved opvarmning på grund af det lave fedtindhold. Madlavningsfløde skal omrystes inden brug, så hvedemelet i fløden fordeles, og du opnår en ensartet ret.
  • Kaffefløde har en let og frisk flødesmag. Den er god til at afrunde varme drikke, og selvom navnet antyder, at fløden er tiltænkt til kaffe, kan den også bruges i te eller varm kakao.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.

Download Billeder & Videoer