Pressemeddelelse

Arla byder sommeren velkommen med lette isnyheder

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Sommer er lig med tid til is, og derfor lancerer Arla nu to nye yoghurtis under navnet Yoggi Frozen: Et 800 ml bæger med mango/græskar og en pakke med ispinde med jordbær og vanilje til de små familiemedlemmer. Et højt kalorieindhold i is afholder hver tredje dansker fra at spise mere is, men med et kalorieindhold på 32 kalorier i den nye ispind og 68 kalorier i en portion Yoggi Frozen med mango/græskar har Arla gentænkt kategorien.

Seks ud af ti danskere forbinder is med sol og sommer. Det viser en ny undersøgelse fra Arla Yoggi foretaget gennem Epinion. Heldigvis er sommeren over os, og derfor følger Arla nu op på sidste sommers is-succes, Yoggi Frozen, med to nye isvarianter baseret på yoghurt: Et 800 ml bæger med mango/græskar og en 10-pack ispinde med vanilje og jordbær til de små familiemedlemmer.

Højt kalorieindhold holder is-elskere tilbage

Et højt kalorieindhold i is afholder hver tredje dansker fra at spise mere is, end de gør i dag. Men med Yoggi Frozen vil Arla gentænke iskategorien:

”De fleste forbinder is med noget lidt syndigt, man helst ikke skal have for meget af. Derfor er yoghurt en fantastisk base at lave is på, fordi man får samme cremede fornemmelse som fra en flødeis, men altså med et lavere fedt- og kalorieindhold,” lyder det fra Anette Boye, der er brand manager for Yoggi.

I en portion Yoggi Frozen med mango og græskar er der 68 kalorier, mens der i en Yoggi Frozen ispind er 32 kalorier.

Danskerne spiser is året rundt

De to nye Yoggi Frozen varianter kan fås i supermarkeder over hele landet. Og ifølge Arla er det helt bevidst, at isene er udviklet til supermarkedernes kølediske:

”Selvom langt størstedelen af danskerne i vores undersøgelse svarer, at de primært spiser is om sommeren, svarer hver fjerde også, at de jævnligt spiser is i efteråret og om vinteren, og det hænger godt sammen med, at mere end seks ud af ti danskere forbinder is med dessert. Det er der jo ingen årstidsbegrænsning på,” siger Anette Boye.

Fakta om Yoggi Frozen

  • Yoggi Frozen Kids er små runde ispinde med smag af vanilje eller jordbær, der indeholder 32 kalorier pr. ispind.
  • Yoggi Frozen mango/græskar kommer i et 800 ml bæger og indeholder 68 kcal. pr. portion.

Fakta: Danskernes isvaner

  • Danskerne forbinder primært is med dessert (64 pct.), sommer og sol (62 pct.) samt ferie (31 pct.).
  • Flest spiser typisk is om sommeren (91 pct.), mens 34 pct. typisk spiser is i foråret. Hver fjerde angiver dog, at de også spiser is i efteråret og om vinteren.
  • 14 pct. spiser is minimum en gang om ugen.
  • Højt kalorieindhold (33 pct.), høje priser (24 pct.), højt sukkerindhold (22 pct.) og højt fedtindhold (20 pct.) er de primære barrierer for danskerne ift. at spise mere is, end de gør i dag.


Om undersøgelsen

Undersøgelsen om danskernes isvaner baserer sig på 1.004 webinterviews indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 26. februar til 10. marts 2016. Heraf er 501 interviews gennemført blandt forældre, der har hjemmeboende børn under 18 år. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Download Billeder & Videoer