Pressemeddelelse

Arla slår dørene op: Besøg en vaskeægte bondegård

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Hvem ejer egentlig Arla? Hvor kommer mælken fra? Hvor mange liter mælk kan én ko producere? Hvor ofte får køer kalve? Og hvordan føles en ru kalvetunge? Mød en landmand med sine køer søndag den 18. september, når 31 Arla-gårde inviterer indenfor til Åbent Landbrug. Sidste år besøgte flere end 118.000 børn og voksne det landsdækkende arrangement.

Søndag den 18. september deltager landmænd, gartnere og frugtavlere i hele Danmark til Åbent Landbrug. 31 af landmændene er mælkebønder og andelshavere i Arla. Det betyder, at landmanden ejer en del af Arla. Hver ejer har én stemme i forhold til de demokratiske beslutninger og afstemninger, som finder sted. Så alle landmænd har altså lige meget indflydelse, uanset hvor stor landmandens gård er, og hvor meget mælk landmanden producerer.

Besøg på en Arla-gård giver mulighed for en snak med landmanden og familien på gården for at finde ud af, hvordan det er at være mælkebonde. Og så er der selvfølgelig god mulighed for at komme helt tæt på køerne, hvor børn og barnlige sjæle kan prøve at klappe en kalv og blive klogere på, hvor mælken egentlig kommer fra. Ligesom du kan få viden om, hvad køerne spiser, og hvor de bor om sommeren såvel som om vinteren. For de maskinglade er der også mulighed for at få et kig på malkemaskiner og malkeanlæg samt landbrugsmaskiner så store som huse.

På alle Arla-gårdene er der forskellige sjove udendørsaktiviteter som eksempelvis leg med halmballer, hvor der er gode chancer for at få hø i håret – og så vil der være smagsprøver på Arlas mejeriprodukter til de lækkersultne.

Du kan finde en Arla-gård i nærheden af dig på www.arla.dk/om-arla/events/aben-landbrug.

Gårdene holder åbent søndag den 18. september fra kl. 10 til 16, og arrangementet er gratis.

Åbent Landbrug koordineres af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Landbo- og Familielandbrugsforeninger, Arla, Mammen Mejerierne, Them Andelsmejeri, Bornholms Andelsmejeri, Danish Crown, Tican, SB Pork, Hjalmar Nielsen, Hedegaard, Gasa Nord Grønt og Dansk Gartneri. Sidste år fik flere end 118.000 besøgende en spændende og lærerig dag på de åbne gårde. Se mere på www.aabentlandbrug.dk.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager

Download Billeder & Videoer