Pressemeddelelse

Arla Unika tager på amerikansk eventyr med Claus Meyer

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Smag, håndværk og godt værtsskab er nogle af de elementer, der skal få new yorkerne overbevist om kvaliteterne ved det nordiske køkken i Claus Meyers nyåbnede Great Northern Food Hall i Grand Central Terminal i New York. Arla Unika er taget med på rejsen og skal vise, hvad vi kan i Norden inden for dansk mejeriinnovation.

Amerikanerne har fra juni måned fået det nordiske køkken helt tæt på med åbningen af Claus Meyers Great Northern Food Hall i Grand Central Terminal i New York. I den ikoniske hovedbanegård midt på Manhattan har den danske madentreprenør nemlig lanceret seks madstationer, en restaurant, en hotdogbod og en deli, der introducerer amerikanerne for nordiske ideer, tilberedningsmetoder og smage med afsæt i et lokalt råvaregrundlag. Smørrebrød, grød af forskellige kornsorter, en art tapasbar, rygeost og grove brød i alle afskygninger er nogle af de ingredienser, der skal være med til at rykke grænserne hos de spisende og give dem en idé om, hvad vi kan i Norden. Tang, Meyers egne eddiker, såsæd og oste fra blandt andet Arla Unika, som skal give amerikanerne et indblik i dansk mejeriinnovation og ostehåndværk, er blandt de begrænsede fødevarer, der importeres fra Danmark.

Unik mulighed for Unika

750.000 passagerer bevæger sig dagligt igennem Grand Central Terminal i New York, og det gælder for op mod en million i weekenden. Hos Arla Unika er Brand Manager, Line Holmen, spændt på, hvordan amerikanerne vil tage imod de danske oste med de særegne smage med noter af røg, aske og dild:

”Claus Meyers projekt giver os en helt unik mulighed for at være med til at vise det amerikanske marked, hvad Norden kan, når det gælder fødevareinnovation. De nordiske fødevarer og den nordiske gastronomi står stærkt på smag, kvalitet og råvarer, og især på osteforædling har vi i de senere år løftet vores mejeri til nye højder. Vi glæder os derfor meget til at se, hvordan de mange forbipasserende i Great Northern Food Hall vil tage imod den nordiske madoplevelse. Og så glæder vi os ikke mindst til at være med til at give dem nogle nye og uventede smage.”

I udlandet forhandles Arla Unika under det globale Castello-brand som ”Unika by Castello”. Det vil være ostene Havgus, Gammel Knas, Høgelundgaard, Krondild, Ask og Rød Løber.

Arla Unika-ostene serveres i Danmark på førende toprestauranter og forhandles bl.a. i Arla Unikas egen butik i Klostergade i Århus og i Torvehallerne i København samt i udvalgte specialbutikker.

Læs mere om Claus Meyers nyåbnede Great Northern Food Hall i Grand Central Terminal i New York her.

Læs mere om Arla Unika på www.arlaunika.dk eller besøg en af vores butikker i Torvehallerne i København og Klostergade 20 i Aarhus. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.

Download Billeder & Videoer