Pressemeddelelse

Ny kogebog skal få danskerne til at spise mere fisk

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Danmark har 7.000 km kyststrækning og er derfor omgivet af svømmende delikatesser. Men frisk fisk er ikke en fast del af mange danskeres hverdagsretter. Over halvdelen af danskerne ville dog gerne spise mere fisk, end de gør i dag, viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken. Derfor lancerer Karolines Køkken nu en kogebog om fisk samt en citronsauce, der skal gøre det nemmere at få fisk på menuen til hverdag og weekend.

Rødtunge, pighvar og muslinger. Karolines Køkkens nye kogebog om fisk indeholder opskrifter med hovedparten af de godt 40 fiskearter og skaldyr, som findes i de danske farvande. Den Store Fiskekogebog rummer både fiskeretter, som kan tilberedes på en halv time, og finere retter med dyrere råvarer og længere tilberedningstid. Ambitionen med kogebogen er dermed at få danskerne til at spise mere fisk og inspiration til at spise flere forskellige slags fisk og skaldyr.

Og der er grobund for at lancere en kogebog om fisk. For mere end hver anden dansker vil gerne spise mere fisk, end de gør i dag. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Karolines Køkken. Men hvorfor spiser danskerne så ikke bare mere fisk? Ifølge Karolines Køkken skal svaret findes i, at mange har svært ved at håndtere fisk og mangler inspiration til, hvordan fisken tilberedes.

”Mange er usikre på, hvordan fisken håndteres og tilberedes. Især hele fisk med hoved, ben og finner. Derfor indeholder Den Store Fiskekogebog en guide, der giver praktiske tips til håndtering af fisk, og hvornår det er sæson for de forskellige fisk. De fleste er fortrolige med at tilberede fiskefrikadeller og panerede rødspættefilletter, men vi håber at udvide danskernes repertoire med ny inspiration og ideer til både tilbehør og servering,” fortæller Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 22 år.

Ny citronsauce smager godt til fisk

Karolines Køkken vil gerne give en hjælpende hånd med at få mere fisk på bordet i hverdagen i de danske hjem. Derfor introduceres fiskekogebogen sammen med en Mild Citronsauce, som passer perfekt til stegt eller dampet fisk. Citronsaucen går også godt i hånd med lyst kød som kylling og kalkun.

”Vi vil gerne hjælpe danskerne til lødige genveje til velsmagende mad i hverdagen. Der findes mange saucer på markedet til rødt kød, men der er et meget lille udvalg af alternativer til det lyse kød. Derfor har vi udviklet en mild citronsauce, som smager skønt til både lyst kød og fisk,” siger Tove Færch og fortsætter:

”Mild Citronsauce har en frisk smag af citron og er afrundet med fløde. Det eneste du skal gøre er at varme saucen op under omrøring og smage til den til med hakkede krydderurter som fx dild eller basilikum. Citronsaucen kan fx serveres til dampet fisk sammen med ovnbagte kartofler og lynstegte grøntsager. Det gør det nemt at få et velsmagende måltid på bordet i en fart,” siger Tove Færch.

Karolines Køkkens citronsauce fås i supermarkedet over hele landet fra uge 14 til en vejledende udsalgspris på 18,95 kr. Den Store Fiskekogebog udkommer den 14. april og kan købes i boghandlere, Kvickly og på Karolines Køkken.dk til en vejledende udsalgspris på 299 kr.

Fakta om Den Store Fiskebog

  • Den Store Fiskekogebog er 224 sider og indeholder 99 opskrifter med alt fra fiskeretter, som kan tilberedes på 30 minutter til finere fiskeretter med dyrere råvarer og længere tilberedningstid.
  • Bogen indeholder også en guide til fiskekøkkenet, hvor læseren får praktiske tips til håndtering af fisk samt et overblik over de danske fisk, og hvornår de er i sæson.
  • Alle opskrifter er brugervenlige og gennemtestede efter Karolines Køkkens krav og standarder, som lever op til Fødevarestyrelsens kostråd.

Fakta om Mild Citronsauce

  • Mild Citronsauce fra Karolines Køkken er god til fisk og lyst kød.
  • Varm citronsaucen op under omrøring og smag den til med hakkede krydderurter som fx dild eller basilikum.
  • Server citronsaucen til fx stegt eller dampet fisk eller til kylling og grøntsager.
  • Citronsaucen indeholder 8 pct. fedt.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.

Download Billeder & Videoer