Pressemeddelelse

Arla Food Fest vinder grøn pris

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Knap 10.000 børn og unge besøgte sidste år Arla Food Festival i Kongens Have i København, hvor de lærte om mad og bæredygtighed. Det har vakt opsigt i udlandet, og Arlas madfestival har netop vundet den internationale miljøpris ’A Greener Festival Award’, som uddeles af nonprofitorganisationen A Greener festival.

Børn på festivalen lærer at minimere madspild. Gæster opfordres til at prøve at spise insekter. De besøgende opfordres til at tage cyklen til festivalen. Det er bare tre af en lang række af initiativer fra madfestivalen Arla Food Fest i Kongens Have, der nu har været med til at sikre festivalen international anerkendelse.

Arla Food Fest har vundet ’A Greener Festival Award’, der bliver uddelt af nonprofitorganisationen A Greener Festival, der siden 2006 har sat fokus på festivalers bæredygtighed og miljøpolitik verden over. Prisen gives til festivaler, der har taget væsentlige skridt for at reducere spild, handle bæredygtigt og engagere publikum i sagen. I 2014 vandt musikfestivalen Northside prisen, som den første danske festival.

A Greener Festival Award sendte i 2016 to inspektører fra Storbritannien til Danmark for at besøge Arla Food Fest i Kongens Have i København, og ifølge prisuddelerne vinder Arla Food Fest bl.a., fordi det lykkes at vise på madfestivalen, hvordan bæredygtighed kan tænkes ind i de daglige måltider:

“Arla Food Fest har været utrolig dygtige til at indarbejde bæredygtighed og kommunikere, hvordan det kan indarbejdes i vores daglige måltider. Dermed viser de, at sund, bæredygtig mad ikke behøver at tære på jordens ressourcer,” lyder det fra prisuddelerne.

Arla Food Fest skal bringe bæredygtig bevidsthed ind i dagligdagen
Hos Arla vækker prisen stolthed – særligt fordi, at man målrettet har arbejdet med at skabe bæredygtighedsprofil, som rækker længere end festivalen:

”Jeg er meget glad og stolt over, at Arla Food Fest vinder denne her pris. Vi har haft det som mål at vinde, fordi det dokumenterer det store arbejde, vi har lavet for at sikre en bæredygtig og miljøvenlig festival. Og så fortæller det mig, at der bliver lagt mærke til det store fokus, vi har på bæredygtighed i Arla generelt.

Min forhåbning er, at det rækker videre ud end bare de to dage festivalen varer. At folk tager en ny bevidsthed med hjem i deres dagligdag, og opfører sig mere bæredygtigt i deres liv i det hele taget,” siger Jakob Bernhard Knudsen, administrerende direktør i Arla Danmark.

Arla Food Fest produceres for Arla af Muskelsvindfonden. Det har også spillet ind i prisuddelingen, at Muskelsvindfonden i sig selv har almennyttige formål. I deres arbejde med festivalen har Muskelsvindfonden forpligtet sig til at afsøge og implementere bæredygtige løsninger overalt. For eksempel at sikre, at affald genbruges.

Ved afviklingen af festivalen i 2016 målte arrangørerne for første gang på mængden af affald af for eksempel pap, strøm og vand. Meningen er at få pejlepunkter, så festivalen fremover kan sigte på at sænke forbruget.

Arla Food Fest finder i år sted den 26. og 27. august. Arla har besluttet, at alle entré-indtægter i år går til at sende danske skolebørn på MADlejr. Her vil de blandt skal lære om madkultur og bæredygtig adfærd.

Om Arla Food Fest
Arla Food Fest er en moderne madfestival med fokus på at engagere børn og unge i aktiviteter, der kan skærpe deres interesse for råvarer og madlavning. Det er festivalens vision at udbrede kendskabet til sundere og mere bæredygtige madvaner til den næste generation. I år finder festivalen sted 26. og 27. august i Kongens Have i København. Læs mere på arlafoodfest.dk.

Eksempler på grønne tiltag på Arla Food Fest

  • Opfordrer gæsterne til at tage cyklen
  • Lærer børn, hvordan de minimerer madspild
  • Udfordrer gæster til at smage insekter
  • Øger graden af genbrug i materialer og affald
  • Bruger nedbrydeligt service og bestik
  • Opfordrer leverandører og indholdsproducenter til at tænke grønt
  • Opstiller klimatoiletter, der bruger langt mindre vand
  • Har bæredygtighedsprincip på hjemmesiden


Om A Greener Festival Award
Prisen uddeles af non-profit-organisationen A Greener Festival, der siden begyndelsen i 2006 har arbejdet med at få festivaler verden over til at agere mere miljøvenligt og bæredygtigt. I år er der fundet vindere i 13 lande på fem kontinenter. A Greener Festival informerer, underviser og faciliterer udveksling af gode idéer, så de gode idéer kan deles over hele verden.

A Greener festival har netop fået 40 britiske festivaler til at skrive under på, at de vil genbruge 50 procent af deres affald senest i år 2025.

Prisen er uddelt siden 2007 og mere end 350 festivaler fra fem kontinenter har deltaget. Læse mere på www.agreenerfestival.com

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark

Download Billeder & Videoer