Pressemeddelelse

Arla-landmænd slår dørene op til Åbent Landbrug

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Har du nogensinde undret dig over, hvor kommer mælken fra? Hvordan køerne bor? Og hvem der ejer Arla? Det kan man få svar på søndag den 17. september, når 39 Arla-gårde inviterer indenfor til Åbent Landbrug. Sidste år besøgte 86.000 børn og voksne det landsdækkende arrangement.

Søndag den 17. september deltager landmænd, gartnere og frugtavlere i hele Danmark til Åbent Landbrug. 39 af landmændene er mælkebønder og andelshavere i Arla. Det betyder, at landmanden ejer en del af Arla. Hver ejer har én stemme i forhold til de demokratiske beslutninger og afstemninger, som finder sted. Så alle landmænd har altså lige meget indflydelse, uanset hvor stor landmandens gård er, og hvor meget mælk landmanden producerer.

Besøger du en Arla-gård får du mulighed for at tage en snak med landmanden og familien på gården for at finde ud af, hvordan livet som mælkebonde er. Og så er der selvfølgelig god mulighed for at komme helt tæt på køerne. Børn og barnlige sjæle kan prøve at klappe en kalv og blive klogere på, hvor mælken egentlig kommer fra. Ligesom du kan få viden om, hvad køerne spiser, og hvor de bor om sommeren såvel som om vinteren. For dem, der er til maskiner og hestekræfter, er der også mulighed for at få et kig på malkemaskiner, malkeanlæg og store landbrugsmaskiner.

Derudover vil der være forskellige sjove udendørsaktiviteter på alle Arla-gårdene som eksempelvis leg med halmballer – og så vil der være smagsprøver på Arlas mejeriprodukter til de lækkersultne.

Du kan finde en Arla-gård i nærheden af dig på www.arla.dk/om-arla/events/aben-landbrug.

Gårdene holder åbent søndag den 17. september fra kl. 10 til 16, og arrangementet er gratis.

Åbent Landbrug koordineres af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Landbo- og Familielandbrugsforeninger, Arla, Mammen Mejerierne, Them Andelsmejeri, Bornholms Andelsmejeri, Danish Crown, Tican, SB Pork, Hjalmar Nielsen, Hedegaard, Gasa Nord Grønt og Dansk Gartneri. Sidste år fik flere end 118.000 besøgende en spændende og lærerig dag på de åbne gårde. Se mere på www.aabentlandbrug.dk.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark