Pressemeddelelse

Danskerne sætter ny rekord i indsamling af plastiklåg

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

På kun fire måneder har danskerne sammen Arla Øko Harmonie og Bilka indsamlet 663.000 plastiklåg fra mælkekartoner, så de nu kan blive genanvendt. Målet om at nå 500.000 plastiklåg i 2017 er dermed blevet nået langt før tid. Og derfor skydes en ny runde af indsamlingskampagnen nu i gang.

Arla Øko Harmonie og Bilka har stor succes med at indsamle plastiklåg fra Arlas mælkeprodukter til genanvendelse. Siden årsskiftet er der indsamlet 663.000 plastiklåg. Dermed er ambitionen for hele 2017, der lød på 500.000, allerede overgået. Den fælles indsamling finder sted for tredje år i træk og skal være med til at sætte fokus på de mange anvendelsesmuligheder, som affald har. Og derfor har Arla Øko Harmonie og Bilka besluttet at tage endnu en runde med kampagnen, som fortsætter til den 30. november.

Ifølge Marketing Direktør i Bilka Alice Monberg, viser den fortsatte succes med indsamlingen, at interessen for genanvendelse blandt forbrugerne er tiltagende:

- I Bilka har vi stort fokus på genanvendelse og reduktion af miljøbelastningen fra vores hypermarkeder. Derfor passer Brug Låget godt ind som en aktivitet, der gør det nemt for vores kunder at gøre noget godt for miljøet, samtidig med at det er en sjov aktivitet for hele familien at samle låg fra mælkekartonerne. I Bilka giver vi også mulighed for at indlevere for eksempel brugt elektronik og tøj, alt sammen for at gøre det nemt at være en miljøvenlig kunde i Bilka,” siger Marketing Direktør i Bilka Alice Monberg.

Genanvendelse er en gevinst for miljøet og forretningen
I hele 2016 blev der indsamlet 483.000 plastiklåg i Bilkas 18 varehuse rundt om i landet. Plastiklågene bliver blandt andet brugt til Arlas grønne mælkekasser og er et eksempel på, hvordan Arla arbejder med at mindske virksomhedens miljøbelastning.

”Vi er meget glade for vores samarbejde med Bilka om at samle lågene ind, så færre af dem ender på forbrændingen. Det spiller en helt central rolle for Arla, at vi er i stand til at reducere spild og genbruge den plastik, som vi bruger i vores emballage. Derfor er vores plastiklåg lavet af fornybar plast, så vi kan genbruge den igen og igen. Det er godt for vores forretning og godt miljøet, og det er et område, som vi vil fortsætte med at udvikle,” siger Jakob Knudsen, der er adm. direktør for Arla Danmark.

Danskerne skal blive bedre til at genanvende plastik
Danmark er i dag det EU-land, der genanvender mindst plast fra husholdninger, og Danmarks Naturfredningsforening ser derfor positivt på, at Bilka og Arla fortsætter initiativet med at indsamle plastiklåg fra mælkekartoner:

”Vi ser det som et rigtig positivt tegn, at der fortsat er opbakning til indsamlingen. Hvis vi i Danmark kan øge mængden af plastik, som vi genanvender, slipper vi for at bruge ressourcer på at fremstille ny plastik. Samtidig mindsker vi plastikspild i naturen, hvor det kan tage flere hundrede år for plastikken at blive nedbrudt. Derfor er det vigtigt med initiativer, som sætter fokus på, hvor nemt det er at genanvende plastik i de danske hjem,” siger Sine Beuse Fauerby fra Danmarks Naturfredningsforening.

Danmarks Naturfredningsforening har for nylig afholdt deres årlige affaldsindsamling, som 160.000 danskere deltog i, og som samtidig var kulminationen på indsamlingen af plastiklåg.

Sådan støtter du op om indsamlingen
Plastiklågene kan indleveres i alle landets Bilka-hypermarkeder frem til 30. november 2017. I år er der er ikke nogen krav om posens størrelse og man skal ikke hente en pose i Bilkas varehuse. Du skal blot fylde en pose hjemmefra og tage den med i din lokale Bilka. Bor du ikke i nærheden af en Bilka, men vil du gerne sikre, at lågene genanvendes, kan du sortere dem til plastikaffald eller aflevere dem på genbrugspladsen.

Blandt de danskere, der støtter op om indsamlingen, trækker hver Bilka lod om 3 gavekort på 1.000 kr., mens indsamlingen står på. For hver fyldt pose får samlerne et lod til lodtrækningen om gavekortene. Bilka opfordrer også børnehaver, virksomheder og andre institutioner med et stort forbrug af mælkeprodukter til at deltage i indsamlingen.

Her kan du indlevere dine plastiklåg:

Bilka Esbjerg

Bilka Herning

Bilka Hillerød

Bilka Holstebro

Bilka Horsens

Bilka Hundige

Bilka Ishøj

Bilka Kolding

Bilka Næstved

Bilka Odense

Bilka One Stop Fields

Bilka Skalborg

Bilka Slagelse

Bilka Sønderborg

Bilka Tilst

Bilka Vejle

Bilka Viborg

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark

Download Billeder & Videoer