Pressemeddelelse

Hele verden fejrer mælkens dag

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

I dag er mælkens dag. Traditionelt har mejerivirksomheder markeret dagen individuelt, men i år hyldes mælken internationalt på tværs af mere end 30 lande. Det betyder, at mælken er i fokus den 1. juni lige fra solen står op i Wellington i New Zealand, til den går ned i San Francisco i USA. Så hæv dit glas og skål i et glas iskoldt mælk.

De fleste af enige om, at et glas svalende mælk er læskende og lækkert. Men mælk er meget, meget mere end det. Derfor fejres mælken verden over i dag.

Siden 2001, hvor FN skabte mælkens dag, er den blevet fejret for at øge folks opmærksomhed på mælks og mejeriprodukters ernæringsmæssige og økonomiske betydning. Og i år er Arla gået sammen med organisationen Global Dairy Platform og dens medlemmer for at fejre mælken i mere end 30 lande, hvor verdens største mejerivirksomheder samles om at hylde den hvide drik.

Mælkens dag skal sætte fokus på mælk og mejeriprodukters betydning i hele verden. Mælk er nemlig kilde til eksempelvis protein, calcium og vitaminer, som mennesker har brug for at passe på knogler, tænder og muskler. Og samtidig beskæftiger produktion af mejeriprodukter millioner af mennesker over hele kloden. Lige fra landmænd til mejerister over ostemagere og forskere.

”Mælk er grundlaget for alt det, vi gør i Arla. Derfor tager vi også aktiv del i Verdens Mælkedag, hvor vi gerne vil bidrage til at øge opmærksomheden på mælken og alle dens gode egenskaber. Verdens Mælkedag er en god anledning til at dele historierne om mælken og hylde vores landmænd, som hver dag står tidligt op for at producere dansk mælk af høj kvalitet,” siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla.

Sådan deltager du i mælkens dag

Hovedaktiviteten på Verdens Mælkedag er at opfordre så mange mennesker som muligt til at fejre mælken. Det kan gøres ved at hæve mælkeglasset til en skål eller vise din favoritmåde at bruge mælken på i din dagligdag.

”Mælk har stor betydning for millioner af menneskers hverdag. Mange starter dagen med et glas mælk, en skål yoghurt eller en skive ost på morgenbrødet. For uanset alder er mælk en fødevare, som mange danskere nyder gennem hele livet. Og som landbrugsnation har netop mælkebønderne været en af hjørnestenene i den danske madkultur gennem århundreder. Det skal vi sammen fejre i dag, og jeg vil personligt drikke et ekstra stort glas mælk,” siger Jakob B. Knudsen. Han tilføjer:

”Når vi skåler for mælken, indgår vi i dialog med en masse mennesker lige fra vores landmænd til vores samarbejdspartnere og de danske forbrugere. Vi vil derfor gerne opfordre alle til at dele et billede eller en video af et øjeblik med mælk på sociale medier under #worldmilkday.”

I anledning af mælkens dag vil der i dag foregå en række aktiviteter med mælk i centrum. Der vil være aktiviteter forskellige steder i Arlas markeder verden over, som eksempelvis uddeling af smagsprøver.

Fakta om mælkens dag

  • Den 1. juni er international mælkedag. Den er også kaldet Verdens Mælkedag eller World Milk Day.
  • Verdens Mælkedag blev lanceret i 2001 af FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation. Målet er at øge folks opmærksomhed på mælks og mejeriprodukters næringsmæssige og økonomiske betydning.
  • Verdens Mælkedag fejres i år i mere end 30 lande i hele verden.
  • Nogle af verdens største mejerier står gennem Global Dairy Platform sammen om at fejre mælkens dag. Udover Arla støtter blandt andet Fonterra, Friesland Campina og Dairy Farmers of America også Verdens Mælkedag.
  • http://worldmilkday2017.com/ er den officielle side for mælkens dag.
  • Du kan deltage i mælkens dag ved at dele et billede eller en video under #worldmilkday.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef

Download Billeder & Videoer