Pressemeddelelse

Lillebælt Mejeri lukker i 2019

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel


Efter grundige undersøgelser har Arla besluttet at flytte sin produktion af hvidskimmeloste til Troldhede mejeri for at gøre produktionen mere effektiv og miljøvenlig. Det betyder, at produktionen på Lillebælt mejeri nedlægges – dog først om godt halvandet år.

Arla Foods’ bestyrelse har besluttet at lukke Lillebælt Mejeri, der producerer hvidskimmeloste under Castello® varemærket. Produktionen af disse oste samles fremover på Arlas mejeri i Troldhede, hvor mulighederne for at lave langsigtede investeringer i kvalitet og effektivitet er bedre.

"Vores grundige undersøgelser af Lillebælt Mejeri har vist, at det ikke er rentabelt at fortsætte produktionen på mejeriet på lang sigt da det vil kræve betydelige investeringer at sikre en langsigtet produktion på Lillebælt Mejeri. Ved at samle produktionen af hvidskimmeloste på Troldhede mejeri bliver vores omkostninger mindre, hvilket er godt for de landmænd, der ejer Arla," siger Group Vice President i Arla, Lars Dalsgaard, der har det globale ansvar for Arlas osteproduktion.

Medarbejdere hjælpes videre
Lukningen af mejeriet forventes først at ske i starten af 2019, men Arla har valgt at orientere mejeriets 66 medarbejdere allerede nu, så koncernen har bedre muligheder for at hjælpe de berørte medarbejdere videre til nyt job. Personalet blev orienteret om beslutningen tidligere i dag.

Sammen med fagforeningerne og mejeriets samarbejdsudvalg vil der blive udarbejdet en plan, så de 66 ansatte på Lillebælt Mejeri får gode betingelser for deres videre jobsituation.

"Vi har gode erfaringer med at skaffe nye jobs til berørte medarbejdere, og vi vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe mejeriets medarbejdere videre i deres arbejdsliv," siger Lars Dalsgaard.

Arla Foods vil bl.a. tilbyde medarbejdere job på de nærliggende Arla mejerier, så som Korsvej og Taulov, hvor Arla tilsammen i de seneste år har investeret godt 157 mio. kr. i udvidelser og produktionsudvikling.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal pressechef

Arla Group

Carina Østergaard
Primær kontaktperson

Carina ØstergaardPR Manager

PR og kommunikation i Arla Danmark