Pressemeddelelse

Så meget smør spiser vi i julen

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Danskerne er ekstra glade for smør i julen. Der bliver købt ca. 3,7 mio. pakker smør i løbet af december, og det er 38 procent mere end gennemsnittet for årets øvrige måneder. Og til trods for at der tidligere i år var frygt for smørmangel, kommer danskerne ikke til at undvære smør i juledagene.

Juledagene nærmer sig med hastige skridt. For mange danskere er det ensbetydende med, at sofabordet bugner med brunkager og vaniljekranse, og at der hældes lidt ekstra brun sovs på tallerkenen eller puttes en ekstra klat smør på risengrøden til familiejulefrokosten. Derfor er det også svært at sige jul uden at sige smør. Og selvom der tidligere i år var snak om en smørkrise på grund af mangel på smør, kan bage- og madglade danskere ånde lettet op. Der skal nok være smør på hylderne til julerier. Det er godt nyt, for december er den måned, hvor danskerne spiser mest smør.

Danskernes smørforbrug eksploderer i december

Når kalendermåneden hedder jul hælder vi hele 3,7 mio. pakker smør ned i indkøbskurven. Det er 38 procent mere end gennemsnittet for kalenderårets øvrige måneder og 12 procent mere end måneden omkring Påske, som er den måned, hvor der bliver købt næstmest smør.

”I julen giver danskerne sig selv lov til at prioritere lidt anderledes i forhold til madlavningen end i hverdagen. Julen er en tid, hvor vi følger traditionerne og finder de klassiske danske juleopskrifter frem,” siger Anne Kjeldsen, Senior Category Manager for smør i Arla Danmark og fortsætter:

”I en stor del af disse opskrifter er smør ofte en vigtig, smagsgivende ingrediens. For mange af os – inklusiv mig selv – er det måske svært at forestille sig en klejne uden den velkendte og afrundende smag fra smør eller de brunede kartofler i en smørløs version.”

Ingen smørkrise

Flere danske medier kunne over sommeren berette om mangel på smør og en potentiel smørkrise. Årsagen var en øget efterspørgsel på smør og en vigende produktion af mælk.

”Der er heldigvis masser af smør på hylderne i supermarkedet. Mælkeproduktionen er steget, og der bliver produceret mere smør. Og selvom der bliver spist en smule mere smør hvert år, og der generelt er god efterspørgsel på produktet i Danmark, så prioriterer vi i Arla højt at kunne levere smør til vores kunder, så de danske forbrugere kan få smør til julebagningen,” siger Anne Kjeldsen.

Fakta:

  • Der bliver købt ca. 3,7 mio. pakker smør i Danmark i løbet af december
  • Der bliver købt 38 procent mere smør i december end gennemsnittet for kalenderårets øvrige måneder og 12 procent mere end marts måned, som er den måned, hvor der bliver købt næstmest smør

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®, Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager