Pressemeddelelse

Opkøb af aktier i argentinske AFISA

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Arla Foods Ingredients køber de aktier i Arla Foods Ingredients S.A (AFISA), som på nuværende tidspunkt ejes af SanCor, fordi det støtter virksomhedens ambition om markedsvækst i Sydamerika.

Andelshaverne i det argentinske mejeriselskab SanCor har ønsket at sælge deres aktiepost på 50 procent i AFISA som en del af deres plan om at omstrukturere SanCor.

"Arla Foods Ingredients har sat stor pris på samarbejdet med SanCor i de sidste 17 år. Vi har i mindelighed besluttet, at det nu er tid til at fortsætte hver for sig. For Arla Foods Ingredients er dette en enestående mulighed for at fortsætte den strategiske vækst inden for vores valleforretning generelt set og i særdeleshed i Sydamerika. AFISA bliver en vigtig brik i Arla Foods Ingredients' globale Supply Chain," siger Henrik Andersen, Senior Vice President for Arla Foods Ingredients.

Arla Foods har med Arla Foods Ingredients skabt en global markedsleder inden for valleingredienser. Valle var engang et restprodukt fra osteproduktion, som Arla Foods' datterselskab nu bruger til at producere vallebaserede ingredienser, der anvendes i en lang række produkter, såsom spædbørnsernæring, bagværk, mejeriprodukter og sportsernæring.

AFISA blev grundlagt i 2001 og har hidtil været ejet i fællesskab af Arla Foods Ingredients og det argentinske mejeriselskab SanCor. På anlægget i den argentinske provins Córdoba forarbejder AFISA ca. 900 millioner kilo valle om året, hvilket gør selskabet til den største valleforarbejdningsvirksomhed i Argentina og den sydamerikanske handelsblok Mercosur.

De nærmere vilkår og betingelser for handlen er ikke blevet oplyst. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 11.200 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Arla®Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.