Rusk dine vaner med ny kogebog til det kødfrie køkken

Læs tid
2 min
Rusk dine vaner med ny kogebog til det kødfrie køkken
Publiceret
22 august 2018
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Den grønne bølge har ramt Danmark. Det får flere og flere danskere til at skrue ned for mængden af kød på tallerkenen. Nu udgiver Karolines Køkken en kogebog med mere end 100 opskrifter uden kød til dig, der søger ny inspiration til spændende retter. Opskrifterne er sammensat, så de tilfredsstiller både øjne, smagsløg og mave.

Danskerne har de senere år skruet ned for kødforbruget, og i dag spiser mere end hver anden dansker kødfri aftensmad mindst én gang om ugen. Det viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken foretaget gennem Epinions Danmarkspanel.

Men det kan være en udfordring at lave måltider uden kød, fordi mange af vores middagsfavoritter traditionelt indeholder kød. Nu giver Karolines Køkken en hjælpende hånd med kogebogen Skøn mad uden kød. Den indeholder 112 kødfrie opskrifter, der inspirerer til spændende måltider uden kød.

”Karolines Køkken har i mere end et halvt århundrede været inspirationskilde til danskernes madvaner. Derfor er det naturligt for os at tage udgangspunkt i den kødfrie tendens, vi oplever netop nu. Vi arbejder dagligt med at udvikle nye opskrifter, og det har været en utrolig sjov og kreativ udfordring udelukkende at udvikle opskrifter uden kød,” siger Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken i 24 år. Hun fortsætter:

”De fleste grønne kogebøger tænker i enkeltretter og ikke i hele måltider. I vores nye bog arbejder vi systematisk med, at måltidet både skal mætte og tilfredsstille sanserne, så man ikke oplever sig ”snydt”, når man går fra bordet. Det kan nemlig være lidt af en vanerusker at tilberede lækre og mættende måltider uden kød, hvis man er vant til at bruge kød i madlavningen.”

Inspiration til kødfrie måltider

Den nye kogebog Skøn mad uden kød har både velkendte og nye opskrifter med. Der er kødfrie bud på traditionelle retter som frikadeller, lasagne og biksemad. Og har man lyst til at prøve noget nyt, kan den grønne quinoa-otto, rødbededumplings eller mojitosuppen afprøves. Bogens opskrifter er alle udviklet med øje for at skabe måltider, der både mætter og giver rige smagsoplevelser, så alle sanser tilfredsstilles.

”Der findes mange muligheder i det kødfrie køkken. Så snart man ryster vanetænkningen af sig, vil man opleve, hvor dejligt grøntsager som fx aubergine, selleri og svampe smager, eller hvordan alt fra den magre hytteost til den fede blåskimmelost bidrager med helt andre smagsnuancer i måltidet. Det har resulteret i nye, spændende smagskombinationer og retter, som vi glæder os til at dele med danskerne,” siger Tove Færch. Hun tilføjer:

”I vores nye kogebog får du både inspiration til aftensmad, småretter og tilbehør. Derudover har vi tilføjet et afsnit med vejledning til gode smagsgivere. Du kan nemlig sagtens skabe store smagsoplevelser og få umami frem i retten uden hjælp af kød.

Kogebogen Skøn mad uden kød kan købes fra uge 34 i boghandlen og på KarolinesKøkken.dk til en vejledende udsalgspris på 259 kr.

Fakta om Skøn mad uden kød

  • Skøn mad uden kød er 240 sider og indeholder 112 opskrifter.
  • Kogebogen indeholder opskrifter på grønne måltider, der både mætter og giver rige smagsoplevelser. Der er både opskrifter på hovedretter, småretter og tilbehør samt et afsnit om gode smagsgivere.
  • Skøn mad uden kød er den første kogebog fra Karolines Køkken, der udelukkende indeholder opskrifter til det kødfrie køkken.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663