Pressemeddelelse

Salgstal fordoblet i december: Julen er flødens fest

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Røde huer og gran i vindueskarmen. Kalenderen siger december, og det er endelig blevet den tid på året, hvor hygge, samvær og traditioner står øverst på danskernes dagsorden. Blandt vores vigtigste traditioner er gaver, kalenderlys – og piskefløde. Tal fra Arla viser nemlig, at salget af piskefløde mere end fordobles i december måned, mens danskernes opskriftssøgninger afslører, at især risalamande er en vigtig del af vores jul.

Julen er traditionernes tid, og julemaden er ingen undtagelse. Risalamande, pebernødder og kartofler med brun sovs er blot nogle af de retter, som vi danskere elsker at kokkerere til jul. Og én ting er sikker: Maden skal tilberedes på gammeldags manér med en masse kærlighed, smag og piskefløde.

Derfor kan piskefløden også findes i de fleste danske indkøbskurve i december måned, hvor vi køber mere end dobbelt så meget fløde som i årets øvrige måneder. Salgstal fra Nielsen ScanTrack på vegne af Arla viser, at der de sidste tre år er blevet langet gennemsnitligt 6,4 millioner kartoner halvliters fløde over disken i julemåneden.

Det høje salgstal er en tendens, der gentager sig år efter år. Og som kan skyldes, at vi danskere forkæler os selv og hinanden lidt ekstra i december måned.

”Julemaden er for langt de fleste danskere en helt uundværlig del af juletraditionerne, og derfor må julemaden godt være lidt mere syndig end til hverdag. Og for at få julemaden til at smage præcis ligeså godt, som den plejer, skal der piskefløde til, så retterne bliver perfekt afrundede og får den helt rigtige smag,” siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 26 år.

Risalamande og kartoffelsuppe er danskernes mest søgte juleopskrifter

Det er dog ikke kun salgstallene, der afslører, at vores vaner ændrer sig i december måned. Vi er også traditionsbundne, når det kommer til julemenuens dessert. Det ses tydeligt i vores søgehistorik, hvor man ikke skal lede længe for at se, hvad danskerne især bruger de mange liter piskefløde til.

Tal fra Karolines Køkkens opskriftsdatabase viser nemlig, at vi søger på den klassiske opskrift på risalamande med kirsebærsovs mere end 215.000 gange i løbet af december. Det er dermed den opskrift med fløde, som danskerne søger mest efter i julemåneden.

”For mange danskere er det ikke rigtig jul, før den traditionelle risalamande kommer på bordet. Derfor er det ikke overraskende, at risalamande er danskernes foretrukne juledessert. Den gode, runde smag af fløde og vanilje er indbegrebet af hygge for mange danskere, og så er jagten på mandelgaven selvfølgelig også en vigtig del af vores juletraditioner,” siger Tove Færch.

Danskernes søgning på risalamande med kirsebærsovs efterfølges af kartoffelsuppe og citronfromage, som tager anden- og tredjepladsen over populære opskrifter blandt danskerne i julemåneden. Det efterfølges af pandekager og pebernødder.

Top 5 over opskrifter med fløde i december
Risalamande med kirsebærsauce 215.321
Kartoffelsuppe med porrer 29.120
Citronfromage 23.731
Pandekager 23.138
Pebernødder 22.078

Fakta om fløde

  • Karolines Køkken har fem forskellige varianter af fløde: Piskefløde 38 %, økologisk piskefløde 38 %, madlavningsfløde 18 %, madlavningsfløde 8 % og kaffefløde 9 %.
  • Piskefløde er god i supper, sovser og desserter. Den bruges til at forfine smagen og jævning af varme retter. Ved piskning øges flødens volumen til det dobbelte og kan bruges til frugt og kage eller til pynt.
  • Madlavningsfløde er et mere fedtfattigt valg end piskefløden og har stadig flødens gode smag. Den er god til at forfine supper, saucer og gryderetter. Både varianten på 18 % og 8 % indeholder en smule hvedemel, så fløden ikke skiller ved opvarmning på grund af det lave fedtindhold. Madlavningsfløde skal omrystes inden brug, så hvedemelet i fløden fordeles, og du opnår en ensartet ret.
  • Kaffefløde har en let og frisk flødesmag. Den er god til at afrunde varme drikke, og selvom navnet antyder, at fløden er tiltænkt til kaffe, kan den også bruges i te eller varm kakao.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.900 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager