Pressemeddelelse

​Al Arla-mælk i Danmark bliver fri for genmodificeret foder

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Øget efterspørgsel i Europa og optimeret logistik er baggrunden for, at Arla fra 1. april 2021 beder alle sine danske konventionelle landmænd om at skifte til foder, der ikke er genmodificeret.

Arlas andelshavere i Tyskland og Sverige bruger allerede GM-frit foder, og siden 2017 har Arla på det danske marked tilbudt drikkemælk fra køer, der ikke får genmodificeret foder. Beslutningen om at skifte helt over til ikke-genmodificeret foder i Danmark er truffet af Arlas bestyrelse for at kunne gribe flere fremtidige forretningsmuligheder.

”Når al mælken i Danmark i 2021 bliver baseret på ikke-genmodificeret foder kan vi i højere grad efterkomme ønsker fra bl.a. tyske kunder og forbrugere, og dermed fremtidssikrer vi den danske mælkeproduktion. Det letter desuden på kompleksiteten i produktionen og logistikken i Danmark, og det sparer vi omkostninger på,” siger Peter Giørtz-Carlsen, chef for Arlas europæiske forretning.

I dag udgør foder med genmodificerede afgrøder mellem nul og ti procent af den samlede mængde foder anvendt af Arlas danske konventionelle landmænd. Omfanget afhænger af, hvordan landmanden vælger at sammensætte sit foder. Økologiske landmænd i Danmark bruger ikke foder med genmodificerede afgrøder.

På nuværende tidspunkt er Arla allerede det mejeri i verden, der har mest mælk baseret på foder, der ikke er genmodificeret. Når al den danske mælk er baseret på ikke-genmodificeret foder, vil Arla totalt have ca. 10 milliarder kilo mælk baseret på ikke-genmodificeret foder.

Omlægningen til foder, der ikke er genmodificeret, kan påbegyndes 1. januar 2021, og konverteringen udløser 1 eurocent pr. kg. mælk i tillæg til landmændene. Tillægget betales også i hele omlægningsperioden. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.900 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark