Fermenteringstrenden fortsætter: Arlas salg af kefir vækster eksplosivt
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 03 marts 2020
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Kefir, kimchi og kombucha. Fermentering har været en hot trend de seneste år, og danskernes interesse for fermenterede mejeriprodukter mærkes også hos Arla, som har oplevet en markant vækst i salget af kefir. Siden 2017 er Arlas salg af kefir nemlig steget med hele 125 procent på blot to år, og den store efterspørgsel på den syrlige mælkedrik får nu Arla til at lancere nye kefirvarianter.
Fermenterede fødevarer er populære blandt danskerne. Der bliver eksperimenteret med både kombucha-te, fermenterede grøntsager og surkål i de danske hjem, og trenden ser ikke ud til at forsvinde foreløbigt. Hos Danmarks største fødevarevirksomhed Arla mærker man også den store interesse for fermenterede fødevarer.
Det samlede salg af kefir i Danmark har rundet 1000 tons. Og Arlas store rolle på markedet er blevet tydeliggjort af, at salget af Ara Kefir Natural er vækstet eksplosivt. Fra 2017-2019 er salget af Kefir Natural vækstet med imponerende 125 procent, hvilket tydeligt indikerer, at den syrlige mælkedrik har fundet vej til danskernes hjerter.
”Det er fantastisk, at danskerne har taget så godt imod vores kefir produkt, som faktisk er et relativt nyt mejeriprodukt. Vi har oplevet en årlig vækst på +50 procent, hvilket er en markant vækstrate, som vi sjældent ser på lignende produktkategorier, så det er meget positivt. Det understreger, at kefir i den grad har vundet indpas hos danskerne,” siger Randi Riisager Wahlsten, der er Senior Marketing Director i Arla Danmark.
Arla lancerer ny kefirvariant
Mejerivirksomheden har netop lanceret en ny kefirvariant med blåbærsmag som supplement til den eksisterende Kefir Natural for at imødekomme danskernes stigende efterspørgsel. Den nye Kefir Blåbær skal være med til at booste kefirkategorien som helhed og understøtte Arlas målsætning om, at kefirkategorien på sigt skal vækste endnu mere. Arla forventer at markedet fortsat vil vokse, som det har gjort i andre lande, hvor diverse formater og smage er mere udbredte end i Danmark.
”Som en fermenteret fødevare taler kefiren ind i danskernes efterspørgsel på naturlige fødevarer. Derfor satser vi nu på yderligere vækst i kefirkategorien ved at lancere endnu en kefirvariant, som giver danskerne mulighed for at variere deres kefirvalg i hverdagen. Samtidig ser vi lige nu ind i, om der på sigt kan lanceres flere kefirvarianter, så variationsmulighederne bliver endnu større for de danske forbrugere,” siger Randi Riisager Wahlsten.
Den nye Kefir Blåbær kan findes i butikkerne allerede nu og er rullet bredt ud i den danske detailhandel.
Information om Arla Kefir Blåbær:
- En velsmagende mælkedrik, som er syrnet på ægte kefirkultur. Det giver en let syrlig mælkedrik med fylde og en perlende smagsfornemmelse.
- Blåbærren giver en frisk, sød og syrlig smag til kefiren, som har en cremet konsistens og kan drikkes fra både glas og spises med ske.
- Arla Kefir Blåbær kommer i 1 liters kartoner og står til en stykpris på 14,95 kr.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.