Pressemeddelelse

​Tim Ørting Jørgensen fratræder sin stilling som koncerndirektør for Arlas internationale forretning

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Tim Ørting Jørgensen, Executive Vice President for Arla International, starter ved udgangen af året i en ny stilling som Executive Vice President and President, Foodservice Operations – International hos Sysco, der er en af USA's største fødevarevirksomheder. 
Simon Stevens, der er ansvarlig for Arlas forretning i MENA regionen overtager rollen som Executive Vice President for Arlas Internationale forretning.

Tim Ørting Jørgensen har været i Arla i 30 år og har været en fremtrædende leder i udviklingen af virksomhedens globale detail- og foodservice- forretning samt væksten af Arlas globale brands. Inden Tim Ørting Jørgensen blev Executive Vice President for Arla International, stod han bag udvidelsen af Arla Foods til Tyskland, som er Europas største mejerimarked.

Tim Ørting Jørgensen blev udnævnt til Executive Vice President for Arla International i 2016 og har her haft ansvaret for nogle af Arlas største vækstmarkeder. Han har arbejdet sammen med en række joint venture partnere i Mellemøsten, Kina, Sydøstasien og Afrika og har udviklet lokal produktion og dermed sikret lettere adgang til næringsrige fødevarer til millioner af forbrugere i mange af Arlas vækstmarkeder uden for Europa.

Tim Ørting Jørgensen har også haft ansvaret for udvikling og væksten af varemærker som Puck® og Castello® samt for at Lurpak® og Dano® er forblevet globale stærke varemærker. I løbet af de seneste år har Tim Ørting Jørgensen stået bag udvidelsen af Arlas forretning i Mellemøsten, herunder været med til at tilføje betydelig kapacitet i regionen med opkøbet af osteproduktionsanlægget i Bahrain og 12-årige licensaftale med Kraft®.

Arla CEO Peder Tuborgh siger om Tim Ørting Jørgensen:
”Tim har ydet en helt ekstraordinær indsats i Arla og over for vores andelshavere i løbet af hans lange karriere hos os og han har været en vigtig del af mit ledelsesteam og en værdsat rådgiver for mig personligt. Mejeri er en global industri og under Tims ledelse har vi leveret mere end vi kunne have håbet på i vores internationale markeder. Selvom jeg er ked af at skulle sige farvel til Tim, så glæder jeg mig på hans vegne over, at han får nye spændende muligheder hos en så stor global spiller i fødevaresektoren.”

Tim Ørting Jørgensen siger:
”Jeg vil gerne takke Arla, vores andelshavere og Peder for alle de mange forskellige og spændende muligheder og oplevelser jeg har fået i mine 30 år i virksomheden og alle de talentfulde mennesker jeg har arbejdet sammen med. At arbejde for et globalt andelsselskab giver dig mulighed for at gøre en positiv forskel og sikre millioner af mennesker adgang til næringsrige fødevarevarer, samtidig med at vi har kunne samarbejde med andre virksomheder og regeringer om at skabe jobs og udvikle lokal mejeriproduktion. Det har i sandhed været fantastisk og har været 30 meget givende år i Arla.”

Ny Executive Vice President for Arla International bliver Simon Stevens, som kommer fra en stilling som Senior Vice President i Arla Foods MENA region. Simon Stevens har været i Arla siden 2002, hvor han startede som salgsdirektør for Arlas engelske forretning, før han blev Senior Vice President for Salg og Marketing. Simon Stevens var del af det britiske ledelsesteam, som har stået bag udviklingen af det britiske marked fra en årlig omsætning på £500 million til over £2 milliarder og var med til at udvikle markante kundepartnerskaber samt en hurtig voksende brand portefølje.

I 2016 blev Simon Stevens en del af den nye Europa Zone i Arla som Senior Vice President for Commercial Operations, hvor han var ansvarlig for salg og marketing. Her arbejdede Simon Stevens også tæt sammen med Arlas Supply Chain organisation. I denne rolle var Simon Stevens fokus at skabe regional vækst for strategiske brands på tværs af Europa og udvikling digitalisering af salg og marketing for Arla.

I 2020 flyttede han til Dubai for at lede Arlas forretning i MENA-regionen, som er Arlas største marked udenfor Europa. Her har han på ganske kort tid skulle navigere forretningen igennem COVID-19 krisen, og har leveret ekstraordinær høj vækst for Arlas globale brands og kunder samtidig med, at han har sørget for ca 3000 medarbejders ve og vel i en krisetid.

Peder Tuborgh siger om udnævnelsen:
“Jeg er meget glad for at kunne byde Simon Stevens velkommen i mit ledelsesteam som Executive Vice President for Arla International. Vores internationale zone er i markant vækst, og gennem sin karriere i Arla, har Simon bevist at han altid sætter vores kunder og forbrugere først. Han er en leder med stor energi og med et skarpt øje for vækst og han vil uden tvivl bygge videre på stærke resultater som Tim har leveret gennem de seneste år.”

Simon Stevens siger:
”Jeg glæder mig meget til at lede Arla International og fortsætte den positive vækstrejse som vi har været på sammen med det international ledelsesteam og vores Joint Venture partnere og distributører. Vi har vellidte brands og stærke kunderelationer som er klar til at udvikle sig både gennem innovation, at imødekomme forbrugerefterspørgsel og få en større forståelse for forbrugernes hverdag.”

Simon Stevens tiltræder som Executive Vice President for Arla International d. 1 januar 2021 og Tim Ørting Jørgensen forlader Arla med udgangen af 2020.

Ny Senior Vice Presidenti Arlas MENA region vil blive annonceret i løbet af de næste uger. 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 9.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal pressechef

Arla Group

Carina Østergaard
Primær kontaktperson

Carina ØstergaardPR Manager

PR og kommunikation i Arla Danmark