Pressemeddelelse

Nye tider for det ikoniske Karolines Køkken: Tove Færch giver stafetten videre efter knap 30 år

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

I 60 år har Karolines Køkken været kendt og elsket af danskerne. Og i halvdelen af den tid har Tove Færch været leder, men nu er hele Danmarks madmor klar til at give stafetten videre. Arlas ambition om at hjælpe danskerne med at spise sundt og bæredygtigt skal fremover drives af Britta Surland, som bliver ny leder af mad og inspiration i Arlas Køkken’

Tove Færch, også kendt som hele Danmarks madmor, har været leder af Karolines Køkken siden 1993. I den tid har hun og teamet løbende udarbejdet nye opskrifter og madinspiration i en grønnere og sundere retning i takt med danskernes behov og udviklingen i dansk madkultur.

Samtidig har Tove Færch haft en stor rolle i køkkenets rejse fra primært at fokusere på kogebøger til nu også at være massivt til stede digitalt på Arla.dk, Karolines Køkkens app og sociale medier.

Men efter 29 år som leder af det ikoniske rød- og hvidternede køkken, som har været definerende for dansk madkultur siden 1962, er Tove Færch klar til at give forklædet videre.

”I næsten halvdelen af mit liv har Karolines Køkken været mit hjertebarn. Vi har haft det helt rigtige team til at udvikle køkkenet med afsæt i danskernes behov i køkkenet, tendenser i samfundet og ikke mindst udvikle i takt med, at vores madvaner og prioriteringer i dagligdagen har ændret sig. Men nu er det tid til næste kapitel for Karolines Køkken. Og den rette person har i de sidste 16 år været i og tæt på teamet i køkkenet. Det kan ikke være bedre,” siger Tove Færch.

Det bliver da heller ikke et endegyldigt farvel til Karolines Køkken for Tove Færch. Hun kommer nemlig fortsat til at være med til at dele madinspiration med danskerne via den digitale afdeling i køkkenet, som fremover vil være central.

Britta Surland er ansigtet på det nye køkken

Tilbage i 2006 ansatte Tove Færch det spirende madtalent, Britta Surland, i sit team i Karolines Køkken. Allerede dengang havde de to en snak om, at når tiden var inde, skulle Britta Surland overtage rollen som ansvarlig for køkkenet.

”Karolines Køkken har spillet en afgørende rolle for dansk madkultur gennem seks årtier, hvoraf Tove har stået i spidsen i tre af dem. Det er derfor med stor glæde og ydmyghed, at jeg nu skal drive køkkenet videre ind i den næste fase,” siger Britta Surland, der får titlen som ’leder af mad og inspiration i Arlas Køkken’.

Med en baggrund som professionsbachelor i sundhed og ernæring har Britta Surland talent for både madlavning og opskriftsudvikling. Og så kender over 170.000 danskere hende allerede fra Arlas andre sociale kanaler, hvor hun de seneste år har inspireret danskerne til simpel, sjov og kreativ mad for både børn og voksne.

Den inspiration vil hun nu udbrede i endnu højere grad, blandt andet ved at udvikle ny inspiration til køkkenets digitale kanaler og sikre, at mange flere danskere, særligt de unge, kommer i køkkenet. Det vil hun fx gøre ved at fokusere endnu mere på nye digitale platforme og følge med tiden.

”Det er en katastrofe, hvis vi mister vores evne til at lave mad i hjemmet. Min mission er derfor at inspirere langt flere danskere til at komme i køkkenet. Der er enormt meget fællesskab, glæde og livskvalitet i at lave mad, og der er ikke noget, der motiverer mig mere end at se andre få gode oplevelser med madlavning,” siger Britta Surland og fortsætter:

”Der er mange fordele ved selv at lave mad. Vi lærer råvarerne at kende, leger med smagsnuancer og udfolder os kreativt samtidig med, at det giver os mulighed for at tilbringe tid med familien i en travl hverdag eller bare nyde roen ved at fordybe sig. Og så kan vi få den hjemmelavede mad til at smage præcis, som vi gerne vil.”

En stor del af Britta Surland og køkkenets mission er at være til stede med de opskrifter og råvarer, danskerne søger efter samt at følge danskernes udvikling mod mere grøn og bæredygtig madlavning – både i køkkenet og på sociale medier, så de fortsat kan teste, smage og udvikle nye opskrifter og madinspiration.

Blå bog: Tove Færch

  • Født 1957. Uddannet husholdningslærer.
  • Bor i Højbjerg ved Aarhus, er gift og har tre børn og snart fem børnebørn.
  • Er medlem af Zonta, der er en international forening til fremme af kvinders vilkår.
  • Har tidligere arbejdet som husholdningskonsulent, leder af Morsø Food Parks Prøvekøkken og produktudviklingschef hos Glyngøre Limfjord A/S.
  • Siden 1993 har hun været leder af Karolines Køkken, som først var ejet af Mejeriforeningen frem til 2003, hvorefter Arla Foods overtog det ikoniske køkken og brand.

Blå bog: Britta Surland

  • Født 1982. Uddannet kok og har en professionsbachelor i ernæring og sundhed.
  • Bor i et træhus nord for Aarhus, er gift og har to børn, Albert og Frida.
  • Bruger meget tid på at udvikle, teste, plante, høste og filme mad i hjemmet, som altid er fuld af gæster og liv.
  • Det er Brittas eget køkken, bålsted og have, der i løbet af de seneste år har optrådt på Arlas Instagram.
  • Hun har arbejdet i Arla Foods i 16 år. Først som opskriftsudvikler, dernæst som bl.a. event specialist og product application manager. Og senest som Creative Content Manager i Arla Foods, mens hun på sidelinjen har været selvstændig som direktør i Creative Food House.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8900 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Download Billeder & Videoer